Nieuwsarchief
/

Nieuwjaarsdag GP Sven Nys: Bentveld, Brand en Van Aert winnen

Nieuwjaarsdag GP Sven Nys: Bentveld, Brand en Van Aert winnen

Foto archief WCS - Tweevoudig winnaar Centrumcross Sven Nys in actie in Surhuisterveen

Leonie Bentveld wint bij junior-vrouwen

Ook op Nieuwjaarsdag 2022 zette Leonie Bentveld de juniorenwedstrijd in Baal naar haar hand. De Burgumse won de tweede wedstrijd die meetelt voor de X20 Badkamers Trofee. Tweede werd de Amerikaanse Katherine Sarkisov op 40 seconden en derde werd de Tsjechsche Katerina Hladikova op 58 seconden. De Britse Ella Maclean-Howell werd vierde en de Canadese Ava Holmgren vijfde. Bentveld verstevigde haar leidende positie in het klassement.

Ook David Haverdings was bij de junior-mannen onklopbaar. Thibau Nys won bij de beloften voor zijn landgenoot Jente Michels en de Nederlander Pim Ronhaar. 

Lucinda Brand trekt in slotronde winst naar zich toe

Een verdappering in de slotronde was genoeg voor Lucinda Brand om voor het eerst op Nieuwjaarsdag de GP Sven Nys te winnen. Makkelijk werd het de Nederlands kampioene 2018 van Surhuisterveen niet gemaakt. Met name Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado koerste als in haar beste dagen. Pas halverwege de slotronde moest ze buigen voor de wereldkampioene, die aan de hand van teammanager Sven Nys in de dagen ervoor een gedegen studie van het parcours had gemaakt. Leidster in het klassement Denise Betsema werd derde.

De verdere uitslag: 4. Annemarie Worst; 5. Fem van Empel; 6. Sanne Cant; 7. Kata Blanka Vas (Hon.); 8. Maghalie Rochette (Can.); 9. Clara Honsinger (Gbr.); 10. Katie Clouse (Gbr.)

Klassement X20 Badkamers Trofee: 1. Denise Betsema; 2. Lucinda Brand op 46 seconden; 3. Ceylin del Carmen Alvarado op 2'28" minuut; 4. Annemarie Worst 5'14"; 5. Clara Honsinger 8'15"

Wout van Aert realiseert zeven op zeven in Baal

Zeven starts dit seizoen zeven overwinningen. Op dit moment is het buiten kijf: Wout van Aert is de sterkste in deze fase van het seizoen. Een val, een schoenwissel niets kon de Belgische kampioen van de winst af houden in Baal. Ook Tom Pidcock niet. De jonge Brit van ENOS Grenadiers bleef tot halverwege de slotronde in het spoor van de Belg. Een versnelling in de klim kraakte Pidcock. Eli Iserbyt werd derde. Leider in het klassement Toon Aerts kwam onzacht in aanraking met een balk en was even zijn ritme kwijt. Met een vierde plaats wist de renner van Baloise-Trek enigszins de schade te beperken.

De verdere uitslag: 5. Michael Vanthouhout; 6. Ben Turner (Gbr.); 7. Lars van der Haar; 8. Jens Adams; 9. Laurens Sweeck; 10. Tom Meeusen

Klassement: 1. Toon Aerts; 2. Eli Iserbyt op 1'20"; 3. Michael Vanthourenhout 6'21"; 4. Wout van Aert 8'43"; 5. Corne van Kessel 8'49"; 10. Lars van der Haar 12'31"

Foto DBA - Teammanager Baloise-Trek Sven Nys