Nieuwsarchief
/

Nieuwe ploeg Hartthijs de Vries en Aldert van der Veen

Nieuwe ploeg Hartthijs de Vries en Aldert van der Veen

Foto BDA - Harttijs de Vries

Het transferseizoen is in deze fase van het jaar volop los. Het korte seizoen, als gevolg van het coronavirus, bracht voor veel renners weinig wedstrijdvertier. Renners en ploegen haakten af. Maar de voorbereidende schermutselingen voor 2021 zijn volop aan de gang.

Vlasman CT stopte. Hartthijs de Vries (24) vond onderdak bij het continentale team van Metec-TKH.

Ploegleider Adri van Houwelingen is duidelijk over de reden waarom Hartthijs is aangetrokken. ,,We hebben vier talentvolle Beloften vastgelegd en nu ook iemand van wie we direct resultaten verwachten. Hartthijs is een zeer talentvolle renner met een winnaarsmentaliteit. Hij is één van de beste Continentale renners van Nederland en is het type renner die binnen een ploeg het verschil kan maken.’’

Harrthijs de Vries zelf is blij met zijn nieuwe contract. ,,Het was toch een raar wielerseizoen. De ploeg viel weg en dan moet je maar zien of je ergens een plekje kunt vinden. Ik zag het al aankomen en ben toen rond gaan kijken. De gesprekken met Metec waren meteen concreet en ik ben blij dat ik in zo’n sterke ploeg met een mooi internationaal programma kan gaan rijden.’’

Hartthijs was in het beperkte wielerseizoen goed op dreef. ,,Er waren maar weinig koersen, maar in de wedstrijden die er waren heb ik me goed kunnen laten zien.’’ Met een zege in de omloop van Woensdrecht, een tweede plek in Hank en Usquert en een vierde plek in de Ronde van Groningen als beste resultaten.

Aldert van der Veen naar HSK Trias/Mooi Jong

Aldert van der Veen (19) uit Wijnjewoude rijdt in 2021 voor het Haagse team van HSK Trias/Mooi Jong. De renner uit Wijnjewoude komt over van het beloftenteam van Reggeborgh. "Ik verwacht mooie wedstrijden te kunnen rijden en daarin stappen te kunnen maken. Daardoor hoop ik een stapje hogerop te kunnen komen. Daarnaast wil ik samen met het team zorgen voor mooie uitslagen." Ook Philip SIjbrandi (Bolsward) maakt deel uit van het team.

 
Button