Nieuwsarchief
/

Nieuwe bestemming voor oud ‘Spavo’ bankgebouw Surhuisterveen

Nieuwe bestemming voor oud ‘Spavo’ bankgebouw Surhuisterveen

Foto: @gemeenteachtkarspelen - Auke Weening (l.) geeft tekst en uitleg aan wethouder Jouke Spoelstra.

Nieuwe bestemming voor oud ‘Spavo’ bankgebouw Surhuisterveen 

In het oude Spaar- en Voorschotbank gebouw aan het Torenplein in Surhuisterveen worden elf zorggeschikte appartementen gerealiseerd, waaronder 1 exclusief penthouse. Ondernemer Auke Weening kocht het gebouw in 2018 nadat het jarenlang leeg had gestaan. Wethouder Spoelstra is blij met het initiatief: “Met deze appartementen hopen we de doorstroming in Surhuisterveen en omgeving te versnellen waardoor andere woningen weer beschikbaar komen voor starters en doorstromers. Het is daarnaast een mooi voorbeeld van herinvulling van bestaande bouw. Het zorgt voor levendigheid rondom het plein en dat is positief voor het centrum van Surhuisterveen.”

Het college van de gemeente Achtkarspelen stemde vorig jaar in met het plan van Auke Weening om appartementen in het gebouw te realiseren. Het voormalig kantoor van de Spaar-en Voorschotbank kreeg een woonbestemming. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar levensloopbestendig woningen. Dit zijn woningen die geschikt zijn om in te blijven wonen wanneer de levensomstandigheden van de bewoner veranderen door bijvoorbeeld ouderdom, ziekte of een handicap. Mensen kunnen hier dan veilig en comfortabel blijven wonen. Zo is het pand bijvoorbeeld voorzien van een lift. Auke Weening: “Mooi dat wij project ‘’Spaar- en Voorschotbank State’’ in samenwerking met de gemeente in zo’n korte tijd hebben kunnen uitwerken en mogen realiseren. Ik kijk erg uit naar het eindresultaat.”

Vanaf de 1e Profronde van Surhuisterveen was de Spaar en Voorschotbank hoofdsponsor van het Feanster wielerfestijn. Nadat de bank was overgenomen door de Friesland Bank nam Vereniging Spavo het sponsorschap over. Anno 2020 is Stichting Spavo hoofdsponsor van de strijd om de Gouden Fiets.

Tekst: gemeente Achtkarspelen

 
Button