Nieuwsarchief
/

Nicole Steigenga naar AF Insurance-NXTG

Nicole Steigenga naar AF Insurance-NXTG

Nicole Steigenga rijdt vanaf 2023 voor AF Insurance-NXTG, het team van manager Natascha Knaven-den Ouden en ambassadeur Patrick Lefèvre.

De 24-jarige talentvolle renster uit Exmorra, die bekend staat om haar aanvallende stijl van koersen, reed dit seizoen voor het Noorse COOP-Hitec.

 “Ik heb voor AG Insurance-NXTG gekozen omdat ik denk dat dit het juiste team is om die volgende stap te zetten. Het is een goede groep rensters met verschillende talenten die elkaar aanvullen. Het team is ambitieus, let altijd op elkaar in de races en ze hebben een duidelijk plan voor de toekomst. Daar zou ik graag bij willen zijn", vertelt Steigenga over haar volgende stap.

“We zijn blij met de komst van Nicole”, vertelt sportdirecteur Jolien d’Hoore. "Ik merkte Nicole vorig seizoen op omdat ze in bijna elke wedstrijd die ik zag aanviel. Ze heeft al veel mooie dingen laten zien maar ik ben vooral benieuwd hoe ver ze kan komen in de Voorjaarsklassiekers. Ik denk dat die wedstrijden echt bij haar vaardigheden passen. Ik kijk ernaar uit om haar ontwikkeling te zien vorderen en erachter te komen waar haar grenzen liggen. Haar manier van koersen en haar houding op en naast de fiets past bij ons team. Met haar in de selectie hebben we nog een tactische troef te spelen."

Steigenga, dochter van oud-renner Sierd Steigenga, veroverde als eerste jaar junior in 2015 de nationale titel op de weg en won in 2018 een etappe in de Ronde van Valencia.

Dit seizoen had Steigenga tot nu toe 48 koersdagen met een aantal opmerkelijke uitslagen: 9e tijdrit Bloeizone Fryslân Tour in Surhuisterveen en 7e in het eindklassement; 2e in Mouscron en Leiedal Koerse (B.); twee keer tweede in een etappe in Bretagne Ladies Tour; 4e eindklassement Tour of Uppsala (Zweden); 7e in de Wereldbekerwedstrijd Postnord Vargarda (Zweden).

Met de komst van Steigenga telt de ploeg voor volgend jaar 16 rensters. Nieuwkomers zijn ook Romy Kasper (Jumbo-Visma), Ashleigh Moolman (SD Worx), Maaike Boogaard (UAE Team ADQ) en Lotta Henttala (Ceratizit-WNT).

 

 
Button