Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Mountainbikers krijgen ?spektakelwedstrijd? in hartje Drachten

16-02-2017

Onder de titel MTB Cityrace Drachten wordt gewerkt aan een spectaculaire wedstrijd voor mountainbikes in het centrum van Drachten. De plannen zijn al in een vergevorderd stadium. De MTB Cityrace Drachten staat op de kalender voor 22 juli, al is nog wel groen licht nodig van de gemeente.

De plannen voor de MTB Cityrace komen uit de koker van Biketeam Drachten, dat het idee al heeft gepresenteerd op het Smallingerlandse gemeentehuis. Ze zijn daar enthousiast ontvangen, zo valt te lezen op de bijbehorende Facebookpagina Mtbcityracedrachten. Eventuele opmerkingen van de gemeente zullen in de verdere plannen worden verwerkt. Coördinator van het project is Bert Kats van Biketeam Drachten. Mede-organisator Miente Steensma is eerder ook betrokken geweest bij de aanleg van de mountainbikeroutes door de bossen tussen Drachten en Gorredijk. ,,It moat gewoan in hiel grut spektakel wurde?, zegt Miente Steensma.

De organisatie heeft in een vroeg stadium al centrummanager Trea Westra ingeschakeld, die het evenement heeft toegevoegd aan de zomeragenda voor het Drachtster winkelcentrum. De race zit precies tussen twee grote centrumevenementen in: een week eerder staat de Gaypride Drachten gepland in de Drachtstervaart, een week later is het Foodfestival Drachten Proeft in het Reidingpark. Bert Kats verwacht tussen de drie- en de vierhonderd deelnemers aan de MTB Cityrace. Lees het verhaal verder op www.drachtstercourant.nl