Nieuwsarchief
/

Mathieu van der Poel wint Telenet UCI Wereldbeker

Mathieu van der Poel wint Telenet UCI Wereldbeker

Mathieu van der Poel wint Telenet UCI Wereldbeker

In het Franse Nommay had Mathieu van der Poel zijn vierde grote prijs van het seizoen te pakken. Na het EK (Tabor), het NK (Surhuisterveen) en de eindbuit in de DVV Verzekeringen Trofee won hij vanmiddag voor de eerste keer in zijn carrière de wereldbeker.

Ook in Nommay, waar vader Adrie in 1999 won voor de Italiaan Daniele Pontoni en de Belg Mario De Clercq, demonstreerde Van der Poel opnieuw zijn klasse. Zelfs een schoonheidsfoutje in de wisselzone waar hij zijn mekaniekers voorbij reed en moest keren, deerde hem niet. Van Aert ging er vandoor, maar Van der Poel keerde met Toon Aerts terug in de kop van de koers. Aerts moest passen en een foutje op een van de hellingen in de derde ronde van Van Aert was genoeg om het heft definitief in handen te nemen.

Onder het toeziend oog van opa Poulidor, drie keer tweede in de Tour en vijf keer derde, kwam de zesde zege dit seizoen voor Van der Poel niet meer in gevaar. Van Aert werd tweede en Aerts derde. David van der Poel was op de achtste plaats de tweede Nederlander (foto onder).

Volgende week zondag wordt in Hoogerheide, de GP Adrie van der Poel, de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen verreden.

De uitslag elite-mannen:

  1. Mathieu Van der Poel
  2. Wout van Aert (B.)
  3. Toon Aerts (B.)
  4. Tim Merlier (B.)
  5. Michael Vanthourenhout (B.)
  6. Laurens Sweeck (B.)
  7. Michael Boros (Tsj.)
  8. David Van der Poel
  9. Steve Chainel (Fra.)
  10. Kevin Pauwels (B.)

Stand Telenet UCI Wereldbeker: 1. Mathieu Van der Poel 615 punten; 2. Wout van Aert 515; 3. Toon Aerts 445; 6. Corné van Kessel 389; 10. Lars van der Haar 351.

Foto's: Martin de Jong

 
Button