Nieuwsarchief
/

Mathieu van der Poel haalt kruis over veldritseizoen

Mathieu van der Poel haalt kruis over veldritseizoen

Foto archief WCS - Mathieu van der Poel wint in 2018 het NK veldrijden in Surhuisterveen.

Mathieu van der Poel komt dit veldrit seizoen niet meer in actie. De Nederlandse kampioen veldrijden 2018 in Surhuisterveen kampte al langere tijd met een rugproblemen, die verergerd worden na zijn harde val tijdens de Olympische mountainbike-wedstrijd. “We willen het genezingsproces optimaal laten verlopen”, melden de teammanagers van Alpecin-Fenix CT, Christoph en Philip Roodhooft.

“Ik maak me geen zorgen over het verdere verloop van mijn carrière, maar het frustreert me op dit moment natuurlijk wel dat ik niet weet hoelang de rustperiode zal duren”, vertelt Mathieu van der Poel. “Een datum en doelen stellen we pas voorop als dat op een onderbouwde manier kan. Tot die tijd doe ik wat ik kan.", aldus de wereldkampioen, die eind deze maand zijn titel niet verdedigt in het Amerikaanse Fayetteville.

Van der Poel maakte dit seizoen zijn rentree op Tweede Kerstdag in de wereldbekermanche in Dendermonde, waar hij tweede werd achter Belgisch kampioen Wout van Aert. Een dag later gaf hij op in de Superprestige manche op het autocircuit in Heusden-Zolder.

 
Button