Nieuwsarchief
/

Mark Cavendish stopt aan het einde van het seizoen

Mark Cavendish stopt aan het einde van het seizoen

Foto archief Wielercomite Surhuisterveen - Podium Profronde 2011 tussen rondemissen Wereldmode Van der Lijn Peter Sagan, Mark Cavendish en Pieter Weening

Mark Cavendish (38) stopt aan het einde van het seizoen als actief wielrenner. Dat meldde de topsprinter op de laatste rustdag van de Giro. "Fietsen is al meer dan 25 jaar mijn leven, maar ik wil meer aandacht besteden aan mijn kinderen en vrouw." 

De Britse topsprinter heeft in al die koersjaren een enorme palmares op gebouwd. In de Tour de France won hij 34 etappes en 2 groene puntentruien (2011 en 2021). In de Giro, waar hij in deze editie in dienst rijdt van Astana Qazaqstan, staat de teller op 16 overwinningen en in de Vuelta op drie. In Kopenhagen werd hij in 2011 wereldkampioen op de weg.

In de regenboogtrui stond hij in 2011 op de affiche van de Profronde van Surhuisterveen. Na een enerverend sprintduel met Peter Sagan won hij de Gouden Fiets. Vorig jaar, 2022, was Cavendish opnieuw terug in Surhuisterveen en pakte achter Mathieu van der Poel de tweede stek.

Foto Andre Weening/Orange Pictures - Profronde 2022 Mark Cavendish, Mathieu van der Poel en Dylan Groenewegen

 

 
Button