Nieuwsarchief
/

Lucinda Brand wint Urban Cross Kortrijk

Lucinda Brand wint Urban Cross Kortrijk

Foto DBA - Lucinda Brand, de Nederlandse kampioene 2018 van Surhuisterveen, wint in Kortrijk

Voor de derde keer op rij was de winst in Kortrijk voor Lucinda Brand.

Het werd een nek-aan-nek race met Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema. Pas in de slotronde maakte de wereldkampioene het verschil. “Gemakkelijk was het vandaag niet”, vertelde Brand. “De start was goed, maar door een val verachterde ik en dat kost toch extra kracht”. Ceylin del Carmen liet een sterke indruk achter en finishte als tweede op zeven seconden.  “Zo’n wedstrijd door de modder is altijd fijn, maar Lucinda was vandaag te sterk”. Denise Betsema werd derde op 36 seconden.

Puik was het optreden van Leonie Bentveld. De Burgumse junior-vrouw reed tussen de internationale vrouwentop naar een 13e plaats!

De verdere uitslag: 4. Annemarie Worst; 5. Anna Kay (Gbr.); 6. Sanne Cant (B.); 7. Marion Norbert Riberolle (B.); 8. Maghalie Rochette (Can.); 9. Clara Honsinger (USA); 10. Christine Majerus (Lux).

De stand na de 2e manche van de X²O Badkamers Trofee, die op tijd wordt verreden: 1. Denise Betsema; 2. Lucinda Brand op 1’33” minuut; 3. Ceylin del Carmen Alvarado 1’44”; 4. Clara Honsinger 1’56”; 5. Annemarie Worst 3’26”.

Bij de beloften-mannen won Pim Rondhaar.

Toon Aerts wint overtuigend bij elite-mannen

Toon Aerts liet aan de boorden van de Leie overduidelijk zien wie de sterkste was in de Urban Cross. "Ik had vandaag een hele goede dag", meldde Aerts na afloop. "Ik heb voor het klassement geknokt voor elke seconde". Op de meet had hij 1'07" minuut voorsprong op Eli Iserbyt, die tweede werd en de leiding in het klassement moest afstaan aan Aerts. Corne van Kessel, de tweevoudige winnaar van de Centrumcross in Surhuisterveen, reed naar een knappe derde plaats. Het was voor Aerts de derde overwinning van het seizoen na eerdere zeges in Gieten en Zonhoven. Pech was er voor Lars van der Haar. Voor de start ging de Europese kampioen door zijn rug en kon niet starten. 

De verdere uitslag: 4. Vincent Baestaens; 5. Michael Vanthourenhout; 6. Dieter Sweeck; 7. Thijs Aerts; 8. Lander Loockx; 9. Tom Meeusen; 10. Laurens Sweeck.

Stand in het klassement na 2 manches: 1. Toon Aerts; 2. Eli Iserbyt op 43 seconden; 3. Corne van Kessel op 4'21" minuut; 4. Michael Vanthourenhout op 5'22"; 5. Lander Loockx op 6' 06"; 

Foto DBA - Lars van der Haar pechvogel in Kortrijk