Nieuwsarchief
/

Lintje voor Pieter Postma (67) uit Drachtstercompagnie

Lintje voor Pieter Postma (67) uit Drachtstercompagnie

Foto Vereniging Dorpsbelang Drachtstercompagnie - Pieter Postma (l) en burgemeester Jan Rijpstra

Pieter Postma (67) uit Drachtstercompagnie heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet voor Drachtstercompagnie. Hij ontving het lintje uit handen van burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland.

Naast zijn vele activiteiten voor het dorp zet hij zich sinds een aantal jaren ook in voor de Feanster wielerevenementen met de coördinatie van de spandoeken en als verkeersregelaar.

In eigen dorp is Postma wekelijks al 35 jaar bestuurlijk actief voor de voetbalclub Troch Frenskip Sterk (T.F.S.), waarvan hij inmiddels al 25 jaar voorzitter is. Sinds 2004 was hij veertien jaar lang de stuwende kracht achter de jaarlijkse wielerronde door en rond het dorp Drachtstercompagnie.

Sinds 2011 is Postma benoemd tot voorzitter voor de uitvaartvereniging 'De Laatste Eer' (DLE). Ook nam hij in 2014, samen met de hulp van anderen, het onderhoud van het kerkhof over en werd daar tevens beheerder.

Postma is bovendien nauw betrokken bij de bouw van het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC), waarvan de opening staat gepland op vrijdag 2 september 2022.

 

 
Button