Nieuwsarchief
/

Leonie Bentveld verovert haar 5e nationale titel

Leonie Bentveld verovert haar 5e nationale titel

Leonie Bentveld veroverde zaterdag in Hoogeveen in haar laatste wedstrijd van het seizoen de nationale titel bij de junioren-vrouwen. Op het parcours van WRV de Peddelaars werd ze voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen veldrijden.

“Met mijn wedstrijd werd het NK afgetrapt,” vertelt Bentveld op haar site (www.leoniebentveld.nl). “Wij moesten om half tien en wat was het nog koud. Vorige week in Fayetteville op het WK was het ook koud maar dat was toch anders. Ik was redelijk hersteld van de jetlag en kon fris van start gaan. Het terrein was door de hevige regenval behoorlijk drassig en daardoor bleef ik niet droog.”

“Ik had een slechte start en ging als 5e het veld in. Na de eerste technische zone nam ik de kop over en probeerde ik een gaatje te maken. Jeetje, wat zaten er toch zware stroken in. Door een nagenoeg foutloze wedstrijd wist ik de voorsprong uiteindelijk uit te breiden tot 1’46”. Dit had ik echt niet verwacht. Waar ik vorig jaar nog teleurgesteld was dat ik mijn titel niet kon verdedigen heb ik dat dit jaar toch nog goed mogen maken.”

Leonie Bentveld uit Burgum kende een succesvol seizoen. Zowel op het WK in Fayettevillle (USA) als op het EK op de VAM-berg veroverde ze bij de junior-vrouwen zilver. Kampioene werd de Britse Zoë Backstedt. Winst was er in de laatste wereldbekerwedstrijd, waar ze ook de eindwinst in het wereldbekerklassement veilig stelde.

Foto: Bernard Bentveld

 
Button