Nieuwsarchief
/

Leonie Bentveld derde in Kleeberg Cross; Koster wint Bergeijk

Leonie Bentveld derde in Kleeberg Cross; Koster wint Bergeijk

Foto Bernard Bentveld - Leonie Bentveld in actie

Leonie Bentveld uit Burgum is het veldritseizoen begonnen met een knappe derde plaats. In de internationale Kleeberg Cross in het Limburgse Mechelen moest de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal haar meerdere erkennen in Inge van der Heijden en Aniek van Alphen. 

Bij de mannen won Pim Ronhaar voor Witse Meeusen en David Menut. David Haverdings reed naar vierde plaats. 

In België werd het internationale veldritseizoen geopend met de Poldercross in Kruibeke.

Bij de vrouwen won Fem van Empel Bingoal-Pauwels Sauzen. De toekomstige renster van Jumbo-Visma klopte Annemarie Worst (2e) en Denise Betsema (3e). Bij de mannen een Belgisch podium met winnaar Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt (2e) en Laurens Sweeck (3e). Lars van der Haar werd vierde en Ryan Kamp negende.

Anouska Koster wint in Bergeijk

Op de weg won Anouska Koster uit De Westereen de Ronde van 'Loo in Bergeijk. Wendy Oosterwoud werd achtste.

In herfstachtige omstandigheden stond het damespeloton zondagmiddag aan de start van de Wielerronde van `t Loo. Anouska had haar goede benen meegenomen en greep haar tweede zege van het seizoen.

Door een wijziging in haar koersprogramma stond Anouska zondagmiddag aan het vertrek van de Wielerronde van `t Loo. Anouska bewaarde goede herinneringen aan deze koers, want vorig jaar mocht ze hier op het hoogste schavotje plaatsnemen na een klinkende zege.

Het damespeloton werd zondagmiddag geteisterd door stevige regenbuien. Anouska liet zich er niet door uit het veld slaan en trok ten aanval. Halverwege de koers kwam ze in een kopgroep terecht en die bleef bij elkaar tot aan de streep, waar een sprint de beslissing moest brengen. Anouska maakte er een lange sprint en drukte haar wiel als eerste over de meet. Twee op een rij dus voor de Westereense.