Nieuwsarchief
/

Korfbalvereniging it Fean verhuist naar sportpark Vierstromenland

Korfbalvereniging it Fean verhuist naar sportpark Vierstromenland

Korfbalvereniging it Fean verhuist naar sportpark Vierstromenland

Foto BDA - Sportpark Blau Knopke tijdens de coronaproof Pieter Weening Classic 2020

Het college van Achtkarspelen heeft i legt het voorstel om de korfbalvereniging van Surhuisterveen te verhuizen naar het sportpark Vierstromenland voor aan de raad. Om meer ruimte te creëren op sportpark It Ketting verhuist de korfbalvereniging it Fean naar sportpark Vierstromenland. Bij Vierstromenland is voldoende ruimte om twee korfbalvelden aan te leggen naast de bestaande skeelerbaan/ijsbaan van stichting accommodatie stichting Blauknopke. Het clubgebouw bij de skeelerbaan wordt daarbij verbouwd en vergroot zodat de korfbalvereniging en de skeelervereniging hier gezamenlijk gebruik van kunnen maken. “Door nu een goede en toekomstbestendige locatie te kiezen voor korfbalvereniging It Fean, anticiperen we op het capaciteitsprobleem op de bestaande locatie. Ook is het voor de vereniging goed als er een definitieve eigen plek komt”, aldus wethouder Jouke Spoelstra.

It Ketting

Op sportpark It Ketting in Surhuisterveen zijn op dit moment de voetbalverenigingen v.v. ’t Fean ’58, VV Surhuisterveen en korfbalvereniging it Fean actief. Uit onderzoek is gebleken dat de capaciteit van het sportpark in zijn huidige vorm voor alle verenigingen te beperkt is. Daar komt bij dat de capaciteit over een aantal jaren nog beperkter wordt omdat het kunstgrasvoetbalveld aan beddenfabrikant AVEK verkocht is in verband met de toekomstige verplaatsing van het bedrijf. De komende 7 jaar kunnen de voetbalverenigingen echter nog gebruik maken van het veld op basis van een recht van opstal. Voor de verplaatsing van de korfbalvereniging is nog geen budget beschikbaar. De raad wordt daarom gevraagd om akkoord te gaan met het beschikbaar stellen van een geraamd krediet van €679.000,00. De raad zal hierover op 22 april een besluit nemen.

Naast de ijsclub en de skeelervereniging maakt ook Stichting Wielercomité Surhuisterveen gebruikt van de accommodatie.

Bron: gemeente Achtkarspelen

Foto onder - Primož Roglič (Jumb0-Visma) was al present op de Feanster ijs-, skeeler- en wielerpiste aan de vooravond van de Profronde van Surhuisterveen 2016 tijdens de jeugdclinic.

 
Button