Nieuwsarchief
/

Kooi Drachten genomineerd voor Onderneming van het Jaar

Kooi Drachten genomineerd voor Onderneming van het Jaar

Foto - Kooi Drachten verzorgt de bewaking bij de Feanster wielerevenementen, zoals bij het NK Veldrijden 2018.

Kooi Drachten genomineerd voor Onderneming van het Jaar

Kooi Drachten is genomineerd voor de Verkiezing Friese Ondernemer van het Jaar 2021. De partner van de Feanster wielerevenementen is samen met vijf andere bedrijven geselecteerd door een werkgroep. “We zijn super trots om te melden dat we genomineerd zijn voor de verkiezing van de Friese Onderneming van het Jaar!” meldt Kooi.

Uit de tientallen voorgedragen bedrijven zijn de volgende zes genomineerd:

- Aquatec Industries uit Woudsend (AntarisMarilMakma)
FibreMax uit Joure
Future Fuels Wholesale uit Heerenveen
Kooi uit Drachten
Machandel uit Haulerwijk
PMF Stalen Masten uit Burgum 

De genomineerden zijn nu zelf aan zet om de jury te overtuigen voor een finaleplaats. De halve finale – met de zes genomineerde ondernemingen – vindt op maandag 31 mei plaats. De genomineerden presenteren zich dan aan de jury die bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Jan Baljeu en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door het innovatieve vermogen en inventiviteit binnen bedrijven. Daarnaast door de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en die te benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving, de (financiële) resultaten en de mate waarin die inzichtelijk zijn, wegen eveneens mee. 

Vorig jaar waren twee van de drie finalisten partners van de Feanster wielerevenementen: Friesland Lease (www.frieslandlease.nl) en Spinder Dairy Housing Concepts (www.spinder.nl). Na een spannende ontknoping werd Friesland Lease gekozen tot Ondernemer van het Jaar.

 
Button