Nieuwsarchief
/

EK titels voor Van Empel, Pieterse en Molengraaf; Van der Haar zilver

EK titels voor Van Empel, Pieterse  en Molengraaf; Van der Haar zilver

Foto BDA - Titelverdedigster Shirin van Anrooij werd derde bij de beloften-vrouwen.

Bij de elite-mannen slaagde Lars van der Haar er niet in zijn Europese titel te prolongeren. Michael Vanthourenhout was op het zware en glibberige parcours op de Citadel van Namen de nieuwe kampioen. Laurens Sweeck greep het brons. Knap was de vierde plaats van Joris Nieuwenhuis, die het vizier weer volledig heeft gericht op de cross. Ook Mees Hendrikx reed zich met een negende plaats in de toptien.

Fem van Empel maakte bij de vrouwen haar favorietenstatus waar en won voor Ceylin del Carmen Alvarado en de Hongaarse Kata Blanka Vas. Bij de beloften-vrouwen was wereldkampioene Puck Pieterse duidelijk de sterkste. Al vroeg in de wedstrijd nam ze de leiding en op de meet had ze 50 seconden voorsprong op de Francaise Line Burquier en 1.27 minuut op de uittredende kampioene Shirin van Anrooij. Na Marie Schreiber (Lux.), Zoe Backstedt (GB) en Amandine Fourquenet (Fr.) reed debutante Leonie Bentveld uit Burgum naar een knappe zevende plaats.

De Europese titel bij de junior-vrouwen was voor Lauren Molengraaf. Bij de junior-mannen greep Gijs van der Eijnden brons.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 
Button