Nieuwsarchief
/

Karen Brouwer wint de Kellerwald marathon; Mark Prinsen tweede in Zuiderzeeronde

Karen Brouwer wint de Kellerwald marathon; Mark Prinsen tweede in Zuiderzeeronde

Foto KMC Mountainbiketeam - Karen Brouwer wint marathon Kellerwald

In het Duitse Gilserberg waren Tim Smeenge en Karen Brouwer na 127 respectievelijk 86 kilometer de snelsten in de Kellerwald marathon. Teus Ruijter maakte het succes compleet door achter Peter Hermann als derde te finishen. Ramses Bekkenk was helaas vlak na de start betrokken bij een zware crash maar knokte zich knap terug naar plaats vijf. Gerben Mos was net als Bekkenk minder gelukkig want hij werd wakker met maagklachten en moest helaas afstappen.

´De omstandigheden waren vandaag erg zwaar door de hevige regenval van de afgelopen weken. Hierdoor lag de snelheid een stuk lager dan normaal en had ik ruim vijf en half uur nodig voor de 127 kilometer. De vorm is goed en de komende weken heb ik diverse wedstrijden op het programma staan als voorbereiding op de vierdaagse etappe koers BEMC van 19 tot en met 22 mei.´, aldus Smeenge.

´Ik heb hier al diverse keren gewonnen maar de omstandigheden waren nog nooit zo zwaar als vandaag. Gelukkig had ik een goede dag en kon mijn tempo vast houden en wist zo nog binnen de vier en half uur te finishen.´, aldus Brouwer.

Prinsen sprint naar tweede plaats in Zuiderzeeronde

Mark Prinsen sprintte naar een tweede plaats in de Zuiderzeeronde. De renner van Houttec Cycling Team maakte deel uit van een kopgroep van negen renners. De winst was voor Jelle Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers). Zijn teamgenoot Chiel Schulten werd derde.

Knap was ook het rijden van Stefan bij de Weg uit Bolsward (Wielercombinatie Friesland). Redmar Dijkman, Björn Bakker en Daniel Elzinga (Opende) werden respectievelijk 11e, 14e en 28e. De Zuiderzeeronde van de eerste wedstrijd van de nationale clubcompetitie. In de competitie dit jaar geen Friese wedstrijd na het verdwijnen van de Ronde van de Kerspelen. Guillaume Visser reed in de Zeeuwse Omloop van de Braakman naar een 12e plaats.

Foto BDA - Mark Prinsen tweede in Zuiderzeeronde