Woensdag Parkcross in Maldegem
/

Jelte Krijnsen wint Bergomloop Simpelveld

Jelte Krijnsen wint Bergomloop Simpelveld

Foto Andre Weening/Orange Pictures - Jelte Krijnsen wint Surhuisterveen.

Jelte Krijnsen heeft de Bergomloop Simpelveld gewonnen. De renner uit Hanzestad Bolsward kwam solo over de meet. De wedstrijd maakt deel uit van de Nationale Clubcompetitie. Het was de derde overwinning voor de talentvolle Fries, die ook de Ronde van Surhuisterveen won.

Krijnsen kreeg pas donderdag van zijn team WPG Amsterdam te horen dat hij zich moest melden voor de klassieker in Zuid-Limburg.

In de voorlaatste ronde sloot hij van uit de achtervolgende groep, op de klim bij Hulsberg, aan bij de kopgroep. Hierin ook ploegmaat Bram Leerkens en Aldert van der Veen uit Wijnjewoude (WV West-Frisia).

In de laatste ronde ontdeed Krijnsen zich op dezelfde klim van zijn medekoplopers en reed onbedreigd naar zijn eerste klassieke zege. Aldert van der Veen werd vijfde.

In de individuele tussenstand na vijf wedstrijden leidt nationaal kampioen Jelle Johannink voor Bruno Nakken en Roy Hoogendoorn.4e Björn Bakker, 8e Jelte Krijnsen; 11e Aldert van der Veen en 13e Mark Prinsen.

Sille Hut (Boelenslaan) werd in de junioreneditie knap 13e.

In Ommen reed Bjorn Bakker achter winnaar Peter Schulting en Robin Lowik naar een derde stek. In Heemskerk won Roy Hoogendoorn voor Jelte Krijnsen; op de vijfde plaats finishte Stef Krul.

 

 
Button