Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Jelly Frankes Miss Van der Lijn Wereldmode bij Profronde

18-05-2017

Jelly Frankes is dinsdag 25 juli a.s. één van de twee rondemissen tijdens de 36e Profronde van Surhuisterveen.

Woensdag 4 januari jl. heeft de studente uit Surhuisterveen haar vuurdoop gehad tijdens de 22e Internationale Centrumcross. Ondanks het wolvenweer, striemende regenbuien en harde windvlagen, genoot Frankes zichtbaar. ?Het weer zat dan wel niet mee, maar het was gewoon een geweldige dag. Echt genieten! Dit is het liefste wat ik doe,? aldus een enthousiaste Frankes. Binnenkort wordt ook de naam van de tweede rondemiss bekend gemaakt.

Midden september werd Frankes verkozen tot Miss Van der Lijn Wereldmode. Dit gebeurde tijdens de verkiezing Beauty Princess Netherlands & Beauty 2016. Als gevolg daarvan treedt zij tijdens alle Feanster wielerevenementen in 2017 op als rondemiss.

?De uitverkiezing had ik echt niet verwacht,? vertelt Frankes tijdens de fotosessie bij Van der Lijn Wereldmode in Surhuisterveen. ?Ik was al een paar keer gevraagd door organisatrice Tessa Pander, maar ik twijfelde. Na overleg met familie en vrienden was de kogel door de kerk. Best spannend. Zoiets had ik nog nooit eerder gedaan, maar ik houd wel van uitdagingen.?

Eenmaal op de catwalk in de Postwagen in Tolbert, waar de verkiezing plaats vond, had de geboren en getogen Feanster de smaak te pakken. ?Dit is het, dacht ik. Een hele leuk ervaring. Dit smaakt naar meer?, vertelt Frankes, die zo?n dertig supporters naar het Westerkwartier had gelokt. ?Toen ik gewonnen had, dacht ik: Yes, nu mag ik ook rondemiss zijn.?

In het dagelijks leven studeert Frankes sociaal juridische hulpverlening aan de Hanzehogeschool in Groningen. ?Zeg maar rechten. Een studie die helemaal bij mij past. Ik zit in mijn laatste studiejaar. Momenteel loop ik stage bij de gemeente Achtkarspelen. Ik sta nog in dubio of ik na mijn HBO-studie nog een rechtenstudie oppak aan de universiteit.?

Vervelen doet zij zich nooit. ?Naast mijn studie werk ik nog bij Albert Heyn in Surhuisterveen.? Tijd voor haar passies turnen en acrogym kunnen er nog net bij. ?Fanôf it momint dat ik rinne koe, sit ik by gymferening WSBF yn Surhûsterfean.? ?Voor mij zijn, naast mijn stage en studie, drie trainingen per week onder leiding van Griet Rinsma het maximale. Naast presteren is het ook een sociaal gebeuren, samen met allemaal vriendinnen. Het voelt als een tweede huis.?

Bij de Centrumcross en de Profronde is Frankes altijd present. ?Het is altijd gezellig. Samen met vrienden genieten van het wielerfestijn en na afloop feestvieren.? Het wielrennen volgt zij. ?Maar gezien mijn drukke werkzaamheden beperk ik mij tot tv-beelden. En dan vooral de Tour de France. Pieter Weening en Bauke Mollema zijn mijn favorieten.?

Naast Van der Lijn Wereldmode zorgen ook schoonheidssalon Helfrich, kapsalon Kreatief (Opende) en bloemenspeciaalzaak NZPH er voor dat de rondemiss er piekfijn op staat.