Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Iris Kroes en Johannes Rypma solisten op Spavo Spring Concert

13-03-2017

Op 8 april vindt dit jaar het Spavo Spring Concert plaats in De Flambou in Surhuisterveen. Brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen treedt dit jaar op met twee bekende Friese muzikanten: Iris Kroes en Johannes Rypma.

Blaast de Bazuin gaat bij zijn jaarlijkse voorjaarsconcert verder met de succesvolle formule van de laatste jaren. ,,Met Iris Kroes en Johannes Rypma hebben we twee solisten die hun sporen hebben verdiend?, zegt Reinder Hamersma van de brassband. ,,Het belooft een spetterende avond te worden, met zoals elk jaar muziek voor elk wat wils.?

Harpiste Iris Kroes (24) uit Drachten brak in 2012 landelijk door, toen ze de talentenjacht The Voice of Holland won. Sindsdien verzorgde Kroes vele optredens binnen en buiten de provincie.

Bij het volgende seizoen van die talentenjacht ? ook in 2012 ? was Johannes Rypma uit Oudega (SWF) hoofdrolspeler. In een spannende finale werd de eveneens 24-jarige Rypma tweede. Hij is momenteel lid van de rockband The Bounty Hunters, maar zingt ook nog steeds solo. Dat laatste zal Johannes Rypma ook doen tijdens het Spavo Spring Concert.

De avond staat zoals elk jaar onder begeleiding van brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen, dat ook verschillende stukken ten gehore zal brengen. De solisten en de brassband zullen gezamenlijk zorgen voor verrassende combinaties.

Het concert begint om 20.00 uur. De avond wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Spavo Fonds. De toegang voor het concert is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar op maandagmiddag 20 maart om 13.30 uur in zalencentrum De Lantearne. Vanaf dinsdag 21 maart zijn ze af te halen bij bakkerij De Korenaar en Boekhandel Douma in Surhuisterveen.