Nieuwsarchief
/

Het Amerikaanse crossavontuur van Gosse van der Meer

Het Amerikaanse crossavontuur van Gosse van der Meer

Nu eens geen Zwitserland, China, Australië, Groot-Brittannië, Mongolië of Tsjechië, maar Amerika: 20 staten, 20 races in een gigantische Amerikaanse roadtrip!

Deze week zette de Surhuizumer wielerglobetrotter na een Amerikaanse crosscampagne van tweeëneenhalve maand zijn voet weer op Nederlandse bodem. Op zijn facebookpagina, www.gossevandermeer.com, doet hij zijn relaas over zijn jongste avontuur.

“Met 20 staten op deze reis en 6 op mijn eerste Amerikaanse racereis ben ik in totaal in 26 van de 50 staten geweest.

Het was een grote reis en een gigantisch avontuur. Reizen door 20 staten om deel te nemen aan 20 UCI-races en slechts 1,5 kg gegroeid na een verblijf van meer dan twee maanden in de VS!”, meldt Gosse op zijn facebookpagina.

“Ik ben het Jamfund-team enorm dankbaar en in het bijzonder Al Donahue en iedereen die betrokken is bij het helpen van mij om het Amerikaanse veldritseizoen te rijden. Alle gastgezinnen die hun huis voor mij openstelden, alle reisgenoten die de rijtijden erg leuk maakten en alle mensen die voor mij in de techzone stonden.

Invliegen met twee fietsen, zes paar wielen en geen kaartje terug kan een sprong in het onbekende zijn. Uit mijn mountainbike-ervaring wist ik dat Amerikanen echt gastvrij zijn en vooral de fietsgemeenschap! Ik zal zeker terugkomen om in de VS te racen, want ik heb echt een leuke tijd gehad.
De beste manier om een land te leren kennen is om er een tijdje te blijven en niet alleen de toeristische plekken te bezoeken. De enige twee niet-wielergerelateerde dingen die ik in de VS wilde doen, was naar een NBA-wedstrijd gaan en naar een NHL-wedstrijd! Uiteindelijk ben ik de Indiana Pacers gaan zien spelen in Indianapolis en de Celtics in Boston basketbal. Naast twee NBA-wedstrijden heb ik de Bruins ook ijshockey zien spelen in Boston!”

De racestatistieken:

20 UCI-wedstrijden, waaronder 3 wereldbekerwedstrijden: 26e, 26e en 24e in de wereldbeker.

In de 17 UCI-wedstrijden was een 12e plaats mijn slechtste resultaat en de beste was een eerste plaats! Ik reed 16 x toptien en haalde een 30e plaats op de wereldranglijst als mijn hoogste ranking.

 Foto's @gossevandermeer

 
Button