Nieuwsarchief
/

Deze week Healthy Ageing Tour 2021 coronaproof als driedaagse

hat-start-sveen

Deze week Healthy Ageing Tour 2021 coronaproof als driedaagse

De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen vindt in een aangepaste vorm als driedaagse plaats van 10 tot en met 12 maart. De wedstrijden vinden op afgesloten omlopen plaats, waar geen publiek toegelaten wordt. Alle toegelaten personen moeten door middel van tests kunnen aantonen niet met het coronavirus besmet te zijn. De geplande Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen (UCI Nations Cup) en Olympia's Tour voldoen niet aan de gestelde voorwaarden, waardoor de organisatie zich genoodzaakt voelt om deze wedstrijden af te gelasten. Er wordt geen alternatieve datum gezocht.

Etappeschema

De eerste etappe vindt plaats op het TT circuit in Assen, op de tweede dag gaat een individuele tijdrit over het grondgebied van de Marnewaard kazerne bij het Groningse Lauwersoog en de slotetappe vindt plaats op een parcours op en rond de VAM-berg. In augustus 2020 werd hier onder ook al strenge voorwaarden het NK op de weg verreden. De wedstrijden worden zonder publiek verreden. In 2019 was Surhuisterveen etappeplaats van de 2e etappe.

Deelnemerslijst

Op de deelnemerslijst van de 10e editie van de Healthy Ageing Tour staan de volgende 17 teams: UCI World Tour Teams: Team SD Worx, Trek-Segafredo, Movistar Team Women, Canyon/Sram Racing, Team DSM, FDJ - Nouvelle Aquitaine - Futuroscope. UCI Continental teams: Team Jumbo-Visma Women - Ceratizit - WNT procyling team, Parkhotel Valkenburg, NXTG Racing, Drops Cycling , Andy Schleck - GP Nyst - Immo Losch, GT Krush Tunap Pro Cycling, Awol - O Shea, Cams Tifosi. Nationale selecties: Duitsland en Nederland.

Bron: Hann

 
Button