Nieuwsarchief
/

Handbreuk Anouska Koster in Ronde van Drenthe

Handbreuk Anouska Koster in Ronde van Drenthe

Foto Oranges Pictures - Anouska Koster in actie in de Ronde van Surhuisterveen

Anouska Koster is voorlopig uitgeschakeld. In de Ronde van Drenthe liep ze zaterdag een breuk in haar hand op.

Het zat de organisatie van het Drentse wielerfestijn niet mee. Vrijdag moest de Drentse 8 na een half uur gestaakt worden. Zaterdag kon de vrouweneditie doorgaan op een aangepast parcours.

Het peloton werd al vroeg in de koers opgeschrikt door een massale valpartij, waarbij Koster ook betrokken was. Na veel oponthoud kon de Westereense haar weg nog wel vervolgen, maar de kans op een mooi resultaat was verdwenen.

“Ik lag helemaal onderop en verloor veel tijd. Ik had ook direct wat last van mijn hand, maar kon wel verder koersen. Samen met Loes Adegeest heb ik het restant van de koers gereden. Samen hebben we er een stevige training van gemaakt. Natuurlijk flink balen dat ik niet mee kon doen vooraan. De ploeg heeft echter wel fantastisch gereden en werd beloond met een tweede plek voor Susanne Andersen en een vijfde plek voor Maria Confaflonieri. Ik ben erg trots op deze prestatie van de ploeg!”, sprak Koster over de koers op haar site www.anouskakoster.nl.

Daags na de koers bleef Koster last houden van haar hand. In eerste instantie werd gedacht aan een kneuzing, maar voor de zekerheid werden röntgenfoto`s genomen. Daarbij kwam naar voren dat er een breuk zat bij het begin van de middelvinger. “Dat is natuurlijk flink balen. Ik heb nu een spalk gekregen en die moet ik vermoedelijk vier weken dragen. Ik mag er wel mee fietsen, nu eerst binnen op de Tacx en dan volgende week buiten. We moeten nu afwachten hoe het herstel gaat verlopen. Ik ga er alles aan doen om zo snel

 
Button