Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Gouden fiets inzet bij Profronde Surhuisterveen

27-06-2017

Pieter Weening gefankeerd door Wytse Piersma en Romke Kooyenga

SURHUISTERVEEN – Wielrenner Pieter Weening gaat op jacht naar de gouden fiets, de nieuwe ereprijs verbonden aan de profronde van Surhuisterveen. Maandag werd het bijzondere kleinood door sponsor Romke Kooyenga uit Dokkum aan de meest succesvolle Friese wielrenner ooit gepresenteerd.

De profronde van Surhuisterveen wordt dinsdag 25 juli verreden en uiteraard gaat streekfavoriet Weening ook van start. “In het profpeloton kent iedereen de ronde van Surhuisterveen. Zo’n bijzondere prijs spreekt veel renners aan”, verzekerde Pieter Weening in de richting van Kooyenga. Gedurende drie jaar verbindt de Kooyenga Groep zich aan het evenement. De gouden fiets is ontworpen en (hand)gemaakt door de Dokkumer juwelier Wytse Piersma. “In Noord-Nederland is de profronde een uniek evenement. Door deze gouden fiets willen wij er een extra impuls aan geven”,”aldus Kooyenga.  

(Op de foto boven wordt Pieter Weening geflankeerd door juwelier Wytse Piersma en sponsor Romke Kooyenga. Op de onderste foto het drietal met comitéleden Joop Atsma en Albert Helfrich). 

 

 

Van der Velde & Hoen makelaardij o.z.