Nieuwsarchief
/

Gosse van der Meer zevende in Kolin; 2e in Toi Toi Cup

Foto @Gossinki - Gosse van der Meer

Gosse van der Meer zevende in Kolin; 2e in Toi Toi Cup

Gosse van der Meer finishte zaterdagmiddag als zevende in het Tsjechische Kolin. De wedstrijd werd gewonnen door de Pool Marek Konwa voor de Tsjech Adam Toupalík en de Belg Ingmar Uytdewilligen. De Tsjech Michael Boro? werd vierde. Van der Meer werd zevende.

Kolin was, na Mladá Boleslav (26.09.2020), Holé Vrchy (27.09.2020), Rýmarov (17.11.2020) en Jicín (22.11.2020), de laatste van de vijf wedstrijden die meetelde voor de Toi Toi Cup.

“Tweede plaats in de Tsjechische Toi Toi Cup vast kunnen houden vandaag! Een harde val met nog 3 rondes te gaan sloegen mijn podium kansen weg voor een mooi dag resultaat maar een 7e plek was genoeg! Super dankbaar voor de hulp van de Brandysova familie waardoor ik dit kon doen”, twitterde Van der Meer vanmiddag vanuit Tsjechië.

Na de derde plaats in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften en vorig de eerste plaats in de Cyclo-Cross National Trophy in Groot Brittannië nu dus de tweede plaats in de Toi Toi Cup in Tsjechië.

De eindstand Toi Toi Cup: 1. Michael Boro? 245 punten; 2. Gosse van der Meer 216; 3.  Jakub Riman 209; 4. Simon Vanícek 200; 5. Ondrej Glajza (Slowakije) 174.

Intense week

“Het was even een intense week zeker nu ik voor het eerst voltijds studeer in de winter naast het veldrijden”, meldde Van der Meer aan de vooravond van de koers vanaf een koud parkeerterrein in Kolin op zijn facebookpagina. “Dit was een bewuste keuze met het oog op de corona situatie en de onzekerheid in de sport op dit moment. Dat betekent soms dat je tentamens naar voren moet halen om op tijd in Tsjechië te kunnen zijn om daar je tweede plek in het algemeen klassement van de Toi Toi Cup te kunnen verdedigen in de laatste cross voor dit klassement!”

 
Button