Nieuwsarchief
/

Gosse van der Meer tiende in ITU wereldbeker wintertriatlon

Gosse van der Meer tiende in ITU wereldbeker wintertriatlon

Foto @gossevandermeer

Gosse van der Meer tiende in ITU wereldbeker wintertriatlon

Gosse van der Meer is vrijdag als tiende geëindigd in de ITU wereldbeker wintertriatlon. De eerste loop-mountainbike-ski wedstrijd in de carrière van de Surhuizumer crossglobetrotter. “Dit jaar schieten we eens anders in gang dan andere jaren, “ meldde Gosse van der Meer vooraf op twitter. "Best wel zin in!"

In het Italiaanse Asiago (aˈzjaːɡo) was de aftrap van het ITU wereldbeker wintertriatlonseizoen. Bij een temperatuur van 2º (sneeuwtemperatuur -4º) moesten de deelnemers 7 kilometer hardlopen, 15 kilometer moutainbiken en 10 kilometer langlaufen. “Eigenlijk heb ik niks te verliezen, maar toch begint de spanning al een beetje te komen. Voor het eerst skiën (langlauf skating) in wedstrijd verband!", vertelde Van der Meer voorafgaande aan de wedstrijd.  

In de koers bleek duidelijk waar de specialiteit van Van der Meer lag: 15 kilometer mountainbiken. Op de dit onderdeel hoefde hij maar tien seconden toe te leggen op de Rus Pavel Andreev, die op het besneeuwde parcours een tijd van 27 minuten en 45 seconden realiseerde. De tweede tijd op dit onderdeel dus voor de Surhuizumer. Op de beide andere onderdelen moest hij duidelijk toegeven op de concurrentie.

“Na het lopen al bijna overal kramp. Toen de tweede fietstijd nog uit de benen geschud om daarna al ‘langlaufend’ nog 4 ronden over het parkoers geploeterd. Vervolgens in de athlete lounge gewacht tot de kramp in de benen ging schieten...”, twitterde Van der Meer vanuit Asiago in de Italiaanse provincie Vicenza. 

De winst over alle drie onderdelen was voor Pavel Andreev (Rusland) in 1 uur, 19 minuten en 49 seconden. Tweede werd de Duitser Sebastian Neef in 1 uur, 20'22" en derde de Italiaan Franco Pesavento in 1 uur, 20'44". Van der Meer werd tiende in 1 uur, 35'01".

De Rus Pavel Andreev was de gedoodverfde favoriet met acht wereldtitels en zeven Europese titels op zijn palmares. 

 
Button