Nieuwsarchief
/

Gieten opent Superprestigereek op 3 oktober

Gieten opent Superprestigereek op 3 oktober

Gieten opent Superprestigereek op 3 oktober

De UCI heeft de Superprestigewedstrijd in Gieten, de 46ste editie, voor zondag 3 oktober a.s. op de internationale kalender geplaatst. Daarmee opent Gieten de Superprestigereeks voor het crossseizoen 2021-2022. “Daar zijn we heel blij mee om opnieuw op een zondag te kunnen organiseren,” vertelt Jantienus Warners van de Gieter organisatie. “ We hopen nu weer onder normale omstandigheden te kunnen organiseren. De laatste veldrit was coronaproof zonder publiek, gasten en jeugdwedstrijden”.

Het was drummen op de internationale kalender om een gunstige datum te bemachtigen. De wereldbekerwedstrijden zijn op zondag. Kerst en oud en nieuw vallen in een weekend, zodat er geen extra data beschikbaar zijn. Dat betekent dat niet iedereen op dit moment een geschikte datum heeft toegewezen gekregen.

De Superprestigereeks, het oudste regelmatigheidscriterium, telt opnieuw acht wedstrijden. Diegem is terug in de reeks. Middelkerke verdween, omdat het begin januari het Belgisch kampioenschap organiseert. Tot verdriet van de Nova-vrienden uit Gavere, onder leiding van voorzitter Etienne Gevaert, kreeg hun cross, één van de oudste crossen van België, 12 februari toegewezen.

Lucinda Brand en Toon Aerts wonnen in het seizoen 2020-2021 het eindklassment.

De Superprestige 2021=2022

03/10 Gieten

23/10 Ruddervoorde (B.)

11/11 Niel (B.)

20/11 Merksplas (B.)

04/12 Boom (B.)

27/12 Heusden-Zolder (B.)

29/12 Diegem (B.)

12/02 Gavere (B.)

 

 
Button