Nieuwsarchief
/

Gerrie van Lingen wint Ronde van Bolsward

Gerrie van Lingen wint Ronde van Bolsward

Foto BDA - Björn Bakker sprintte achter Van Lingen en Prinsen naar een derde stek in Bolsward.

Gerrie van Lingen (24) uit Twijzelerheide won zaterdagavond de 21e Brandsma Koffie Ronde van Bolsward. Aan de vooravond van de Fietselfstedentocht op pinkstermaandag klopte hij in de massasprint met miniem verschil Mark Prinsen uit Heerenveen. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de meervoudige voormalige skeelerkampioen van Nederland. Björn Bakker uit Wijnjewoude kwam als derde mee op het bordes van het oude stadshuis in de Hanzestad, dat traditioneel als podium fungeert. Guillaume Visser uit Heerenveen belandde op de vierde plaats net buiten het podium. Knap was ook het rijden van de jonge Bolswarders Jelte Krijnsen en Philip Sijbrandi die respectievelijke zesde en vijftiende werden.

De top-vier van Bolsward staat ook aan het vertrek van de Ronde van Surhuisterveen voor elite-renners en beloften op dinsdagmiddag 26 juli a.s. in het voorprogramma van de 40e Profronde van Surhuisterveen. Ruim honderd renners hebben zich ondertussen ingeschreven voor deze rit over 80 kilometer door het centrum van Surhuisterveen. De inschrijving is nog steeds open.

De uitslag van de 21e Brandsma Koffie Wielerronde van Bolsward:

1.Gerrie van Lingen; 2. Mark Prinsen; 3. Björn Bakker; 4. Guillaume Visser; 5.Chiel Schulten; 6. Jelte Krijnsen; 7. Sven de Haan; 8. Mike Kes; 9. Robbert-Jan Mol; 10. Gert-Jan van Diepen; 11. Aldert van der Veen; 15. Philip Sijbrandi.

 
Button