Nieuwsarchief
/

Friesland Lease wint Verkiezing Friese Onderneming 2020

Friesland Lease wint Verkiezing Friese Onderneming 2020

Foto @frieslandlease -  @VFO prijs - Jan Baljeu met de trofee Friese Onderneming van het jaar. Op de achtergrond Klaas Jan de Goede (Oreel) en Johannes Bottema (Spinder).

Friesland Lease won de Verkiezing Friese Onderneming 2020. De online verkiezing was een nek-aan-nek race met de twee andere finalisten: Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten en Oreel Groep uit Hallum.

Commissaris van de Koning, Arno Brok overhandigde de prijs aan Jan Baljeu van winnaar Friesland Lease. De jury roemt het bedrijf omdat het de noodzaak begrijpt tot een nieuwe positionering, denkt in mobiliteit, duurzaamheid en weg blijft van het korte termijn denken. Met deze visie heeft Friesland Lease de goede positie gecreëerd om keuzes te kunnen maken in nieuwe economische modellen.

De andere twee finalisten Oreel Groep uit Hallum en Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een vitaliteitsscan en een financiële scan. Alle finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door hen bevraagd. Tijdens de halve finale in maart haalden drie genomineerden de finalestrijd niet. Deze zes halve finalisten bleven over uit een longlist van ruim 100 bedrijven.

De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2020 bestond uit juryvoorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân, Jennifer Westers (onderneemt in WestCord Hotels), René de Heij (onderneemt in Probo) en Nic Bakker (onderneemt in Bakker Transport & Warehousing en winnaar in 2019).

Spinder Dairy Housing Concepts en Friesland Lease, beiden uit Drachten, zijn partners van de wielerevenementen in Surhuisterveen.

De finalisten van de VFO-editie 2020:

Friesland Lease uit Drachten
Oreel Groep uit Hallum
Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten
 

Meer informatie over de verkiezing op www.verkiezingfrieseonderneming.nl

 

 
Button