Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Feanster Wielerweek opent met Kids Day

12-05-2017

De Feanster Wielerweek opent woensdag 19 juli met een Kids Day.

Leerlingen uit de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen uit Surhuisterveen en de regio krijgen vanaf ?s morgens 9.00 uur een gevarieerd programma voorgeschoteld. Het thema is: ?Verkeersveiligheid op de fiets?. Samen met het ROF en haar partners volgen de kinderen in circuitvorm een serie workshops over dit thema.

Ook de KNWU is aanwezig met de Go Biking! Tour. Onder leiding van ervaren KNWU trainers volgen de kinderen op de fiets een training over speciale hindernissen. De training wordt gehouden op echte mountainbikes of BMX fietsen. Tijdens de training dragen de kinderen een helm.

De creativiteit komt ook aan bod tijdens de schilderworkshop ?Frisian Bikes?. Tevens staat er een rondleiding in IJsfabriek B&G Foodfactory op het programma.

Rabobank Dikke Banden Race

Rabobank Drachten Friesland Oost is één van de partners van de Kids Day. Na afloop van de workshops (14.00 uur) bestaat de mogelijkheid om je in te schrijven voor de Rabobank Dikke Banden Race. Een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar op de eigen fiets. Iedere fiets mag, als hij maar dikke banden heeft. De eerste start is om 14.30 uur.