Nieuwsarchief
/

Fabio Jakobsen sprint overtuigend naar Europese titel; Reinders naar WorldTour

Fabio Jakobsen sprint overtuigend naar Europese titel; Reinders naar WorldTour

Foto Dick Soepenberg/Sportfoto Photoagency. - Fabio Jakobsen in volle actie

Fabio Jakobsen was in München overtuigend de snelste in de massasprint in het Europees kampioenschap. De Fransman Arnaud Démare werd tweede en de Belg Tim Merlier derde.

Na een ijzersterke lead-out zette Danny van Poppel de winnaar van de Profronde 2021 in Surhuisterveen af in het wiel van Tim Merlier. Overtuigend greep Jakobsen in de sprint de Europese titel. Van Poppel werd vierde.

Jakobsen, die jaar vierde in Surhuisterveen, was vol lof over het werk van zijn ploegmaats in de Nederlandse ploeg. “Het zijn allemaal profs. Ik ben dankbaar hoe we samen dit karwei hebben geklaard”.

Elmar Reinders naar BikeExchange

Eén van de ploegmaats was Elmar Reinders. De Drent rijdt na het verdwijnen van Team Roompot voor de Deense continentale ploeg Riwal en is bezig aan een uitstekend seizoen. Met vijf overwinning reed de 30-jarige Drent zich in de picture bij de Australisch WorldTour ploeg BikeExchange-Jayco en tekende een contract voor 2023 en 24. Het team heeft echter het WorldTour debuut van Reinders naar voren gehaald Volgende week debuteert hij in België in de Egmont Cycling Classic. “Dit is een grote kans voor mij om in te stappen in de WorldTour". Deze week van 16 tot en met 20 augustus rijdt hij voor het laatst in de kleuren van Riwal de PostNord Danmark Rundt. "Elmar verdient de kans om zichzelf te testen op de World Tour, dus we zijn er trots op dat hij de kans krijgt bij BikeExchange-Jayco, en we wensen hem veel succes in de toekomst", zegt de directeur van Riwal Cycling Team, Mogens Tveskov.

Bij BikeExchange rijden ook de sprinters Dylan Groenewegen en Michael Matthews. Reinders, een vaste waarde in de Profronde van Surhuisterveen, won dit jaar de Visit Friesland Elfsteden Race, een etappe in Olympia’s Tour, Circuit des Ardennes, Le Tour de Bretagne en won ook de Arno Wallaard Memorial.

 

 
Button