Nieuwsarchief
/

Elmar Abma en Rik Ottema rijden in 2023 voor Allinq CT

Elmar Abma en Rik Ottema rijden in 2023 voor Allinq CT

Foto BDA - Rik Ottema wint Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Links Nanne Zuidema, directeur Amysoft.

Elmar Abma uit Wolvega zal per 2023 de selectie van het continentale Allinq Continental Cyclingteam versterken. De 18-jarige renner komt over van Willebrord Wil Vooruit.

Abma werd afgelopen jaar Nederlands kampioen junioren op de weg en reed naar de Europese titel Omnium op de baan. In 2020 won hij het NK tijdrijden bij de nieuwelingen.

“Ik verheug mij op de overstap naar Allinq Continental Cyclingteam. Hier hoop ik de stijgende lijn vanuit de juniorencategorie door te zetten en een rol van betekenis te kunnen spelen in de wedstrijden."

Ook Rik Ottema (30) maakt de overstap naar Allinq CT. De in Leeuwarden woonachtige Groninger reed de afgelopen jaren voor het continentale team Metec-Solarwatt. “Ik heb er vier mooie jaren gehad. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.”

De meervoudige winnaar van de Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier won dit seizoen een etappe in de Franse rittenwedstrijd Tour de Loir et Cher. Op de erelijst prijken ook de winst in de Ronde van Limburg, de PWZ Zuidenveldtour, de Ronde van Midden-Brabant, de Ronde van Groningen en de eindoverwinning in de Topcompetitie.

 
Button