Nieuwsarchief
/

Dumoulin naar Tour; Zijlstra 1e in Balk; Hartthijs 5e in Limburg

Dumoulin naar Tour; Zijlstra 1e in Balk; Hartthijs 5e in Limburg

Dumoulin naar Tour; Zijlstra 1e in Balk; Hartthijs 5e in Limburg

Tom Dumoulin staat 7 juli aan de start van de Tour de France in Noirmoutier-en-I'Îlle.

Deze week presenteert Team Sunweb de selectie voor La Grande Boucle en de plannen voor de Franse rittenkoers.

Sipke Zijlstra wint ‘Schicht van Balk’

Sipke Zijlstra is terug in koers. En dat laat de Burgumer duidelijk blijken. Geen anonieme rol, maar de renner die voorheen deel uitmaakte van de nationale baanselectie laat zijn benen en de resultaten spreken.

Na een twee stek op Koningsdag in Beilen, won hij vorig weekend op de flanken van de Bosberg in Appelscha de Ronde van Zuid-Friesland voor amateurs. In Balk aan de boorden van de Luts was hij duidelijk een maatje te groot voor de concurrenten. Zijlstra won de sprint van een fel uitgedund peloton voor Tsjomme Ozinga uit Heerenveen en Cor Visser uit Mûnein.

 

Hartthijs de Vries vijfde in Ronde van Limburg

Hartthijs de Vries uit Kollum werd zondag vijfde in de 68e Ronde van Limburg. De wedstrijd werd in millimetersprint gewonnen door de 28-jarige Rick Ottema uit Muntendam. De renner van Alecto CT was zijn twee medevluchters, Kelvin van den Dool (Vlasman CT) en Piotr Havik (BEAT CC) te snel af.

Ottema is de nieuwe leider in de Topcompetitie. René Hooghiemster (Aleco CT) en Hartthijs de Vries staan respectievelijk vijfde en zesde. De Vries (NWVGroningen) nam de blauwe trui van beste clubrenner over van ploeggenoot Chiel Breukelman.

 

Mathieu van der Poel wint Boucles de la Mayenne

Mathieu van der Poel won net als vorig jaar het eindklassement van de Boucles de la Mayenne in Frankrijk. De slotetappe werd zondag gewonnen door de Fransman Nacer Bouhanni.

Karen Brouwer in actie in vijfdaagse Rally di Romagna

De eerste drie dagen van de Rally di Romagna in Italië zitten erop en Karen Brouwer pakte zondag de tweede plaats achter de Duitse Cemile Trommer. Met twee vierde plaatsen in de 1e en 2e etappe staat Brouwer nu derde in het algemeen klassement van deze vijfdaagse mountainbike etappekoers in Riolo Terme. Landgenoot Jannitta van den Brink rijdt eveneens een sterke wedstrijd en bezet de zesde plaats na drie dagen biken. Vandaag is nog een afsluitende rit over 40 kilometer.

Foto boven: Karen Brouwer aan de start - startnummer 265 - foto Martin Schuttert

 
Button