Nieuwsarchief
/

Dubbel weekendsucces voor Anouska Koster

Dubbel weekendsucces voor Anouska Koster

Anouska Koster uit De Westereen won dit weekend twee keer. Zaterdag was ze de sterkste in het criterium in Assendelft en zondag won ze op het NCK in Dronten de nationale titel met haar teamgenoten van de NWVGroningen-uPlus. In Assendelft koerste Koster voor het laatst in het shirt van Jumbo-Visma. De komende twee seizoen rijdt ze voor het Noorse WorldTour Team Uno-X.

In Assendelft reed de oud-nationaal kampioene lange tijd alleen voorop. Rosan Koper en ploeggenote en nationaal kampioene Riejanne Markus maakten de oversteek. “Het peloton zat ons echter op de hielen, het gat werd nooit groter dan 15 seconden. We moesten daardoor volle bak blijven rijden, maar hielden het peloton wel achter ons. In een sprint was ik nipt de snelste. Mooi om zo de zege te pakken en samen met Riejanne op het podium te staan in onze laatste koers als ploegmaats”, vertelde Koster op haar site.

Een dag later stond het Nederlands Clubkampioenschap in Dronten op het programma. Met Manon de Boer (Leeuwarden), Fleur Smith en Rixt Hoogland verdedigde ze in de ploegentijdrit de eer van de NWVGroningen-uPlus. Pech was er na 10 kilometer toen Rixt Hoogland moest afhaken.  “Dat was heel jammer, want ze is een sterke pion. Ik heb daarna samen met Manon het kopwerk gedaan en voor Fleur was het zaak van afzien en aanhaken. Dat lukte haar heel knap en we dachten zo nog aan het podium. Dan is het super mooi dat we hoorden dat we hadden gewonnen, dat hadden we echt niet gedacht. Het is erg mooi om de Nederlandse titel te pakken met de club, ik ben erg trots op de NWVG!”, meldde Koster na haar laatste optreden van dit seizoen.

Bij de elite-mannen/beloften werd de NWVG vierde, het Houttec Cycling Team tiende en WV Kapenga Home Center achtentwintigste. In de kleuren van het Houttec Team reden  Mark Prinsen, Klaas Poortinga, Ruben Hoekstra, Michiel Kok, Joeri Fledderus en Daniel Elzinga. "Een mooie seizoenafsluiter", aldus de mannen van Houttec Cycling Team.

 
Button