Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Dubbel succes voor Pieter Weening

16-02-2017

De eerste etappe in de Ruta del Sol is gewonnen door Alejandro Valverde. De renner Movistar won in Granada na een rit van 155,4 kilometer de sprint van een groep van zes. Wout Poels eindigde op een tweede plaats. In het sterk bezette deelnemersveld werd Pieter Weening knap elfde op 24 seconden van Valverde.

De openingsrit door de vallei van de Sierra Nevada voerde het peloton over vijf beklimmingen. In de openingsfase ontstond er een kopgroep van zes renners. Met Berden de Vries van Roompot-Nederlandse Loterij was er één Nederlander vertegenwoordigd. Hij maakte samen met Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Georg Preidler (Sunweb), Florian Sénéchal (Cofidis), Daniel Turek (Israel Cycling Academy) en Kirill Sveshnikov (Gazprom-RusVelo) deel uit van de vlucht van de dag. Trek-Segafredo zette zich aan kop van het peloton om het verschil onder controle te houden. Lees HIER verder op wielerflits.nl.

Vandaag wordt de koninginnerit verreden, te zien op Eurosport 2 vanaf 15.30 uur.

Later op de dag werd Pieter Weening verkozen tot Frysk Sportman fan it Jier. Weening won in het afgelopen jaar de Ronde van Noorwegen en de koninginnerit in de Ronde van Zwitserland.