Nieuwsarchief
/

Doek veldritseizoen valt in Oostmalle; Betsema en Sweeck winnen

eli-2-iserbyt-gieten-20

Foto BDA - Eli Iserbyt

Doek veldritseizoen valt in Oostmalle; Betsema en Sweeck winnen 

Zondag is definitief het doek gevallen voor het veldritseizoen 2020-2021. De Sluitingsprijs in Oostmalle was het decor. Daarmee kwam een einde aan een bewogen seizoen. Door de coronamaatregelen hielden nogal wat organisatoren het voor gezien. De nieuwe opzet van de Wereldbeker met veertien wedstrijden moest het uiteindelijk doen met vijf wedstrijden. In de andere twee klassementscrossen, de Superprestige en de X20 Badkamers Trofee, werden alle wedstrijden verreden. In Nederland werd de finale van de Wereldbeker in Hoogerheide geschrapt. Geen NK veldrijden. In 2022 krijgt Zaltbommel een herkansing. Geen publiek bij de wedstrijden en voor de jeugdrangen werden alle crossen overal geschrapt. Maar gelukkig konden de internationale wedstrijden voor elite-vrouwen en -mannen doorgaan. In de meeste gevallen vaak live op televisie.

Betsema en Sweeck winnen Sluitingsprijs in Oostmalle

Na haar winst zaterdag in Sint-Niklaas stond er ook zondag in Oostmalle geen maat op Denise Betsema. Halverwege de wedstrijd ontdeed ze zich van haar enig overgebleven concurrente, de Belgische kampioene Sanne Cant. Inge van der Heijden werd derde.

Bij de elite-mannen won Laurens Sweeck solo, zijn vijfde overwinning van het seizoen. Quinten Hermans werd tweede en de tweevoudige winnaar van de Centrumcross, Lars van der Haar.

De uitslagen van Oostmalle

Vrouwen: 1. Denise Betsema; 2. Sanne Cant (B.); 3. Inge van der Heijden; 4. Aniek van Alphen; 5. Annemarie Worst; 6. Alicia Franck (B.); 7. Loes Sels (B.); 8. Fem van Empel; 9. Alicia Maria Arzuffi (It.); 10. Marthe Truyen (B.).

Mannen: 1. Laurens Sweeck (B.); 2. Quinten Hermans (B.); 3. Lars van der Haar; 4. Toon Aerts (B.); 5. Jens Adams (B.); 6. Niels Vandeputte (B.); 7. Michael Vanthourenhout (B.); 8. Jim Aernouts (B.); 9. Daan Soete (B.); 10. Diether Sweeck (B.). 

Zaterdag was het veldritpeloton present in Sint-Niklaas voor de Waaslandcross. Bij de dames zegevierde Denise Betsema 

Betsema en Iserbyt winnen Waaslandcross in Sint-Niklaas

Europees kampioen Eli Iserbyt trok in de finale van de Waaslandcross de winst naar zich toe. De zevende zege van het seizoen voor de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. Iserbyt, tweevoudig wereldkampioen bij de beloften, kende een uitstekende seizoenstart met zes overwinningen. De instap van de beide tenoren, Van der Poel en Van Aert en zijn val op tweede kerstdag in Heusden-Zolder waren de oorzaak dat hij qua overwinningen droog bleef staan. Na uitstekend voorbereidend werk van ploegmakkers Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck 'vlinderde' hij naar de winst. Toon Aerts ontdeed zich in de finale van Michael Vanthourenhout en Corne van Kessel en werd tweede. Vanthourenhout derde.

De uitslag vand de Waaslandcross Sint-Niklaas: 1. Eli iserbyt (B.); 2.Toon Aerts (B.); 3. Michael Vanthourenhout (B.); 4. Corne van Kessel; 5. Laurens Sweeck (B.); 6. Lars van der Haar; 7. Jens Adams (B.); 8. Niels Vandeputte (B.); 9. Joran Wyseure (B.); 10. Timon Ruegg (Zwi.).

Bij de vrouwen was de winst voor Denise Betsema. De Texelse kwam solo over de meet en realiseerde haar zevende overwinning van het seizoen. Half koers ontdeed ze zich van Annemarie Worst en de Belgische kampioene Sanne Cant.

De uitslag: 1. Denise Betsema; 2. Annemarie Worst; 3. Sanne Cant (B.); 4. Fem van Empel; 5. Anna Kay (Den.); 6. Manon Bakker; 7. Eva Lechner (It.); 8. Aniek van Alphen; 9. Ellen Van Loy (B.); 10. Alicia Franck (B.).

 

 
Button