Nieuwsarchief
/

Mathieu van der Poel wint Binck Bank Tour na huzarenstukje

Mathieu van der Poel wint Binck Bank Tour na huzarenstukje

 

Mathieu van der Poel wint de Binck Bank Tour 2020. Na een indrukwekkende solo van ruim 70 kilometer zette de frontman van Alpecin-Felix de koers naar zijn hand. Leider Mads Pedersen moest diep buigen voor een ontkende Van der Poel en ook Søren Kragh Andersen kwam bij de eindafrekening op de flanken van de Muur van Gerardsbergen tekort.

Oliver Naesen werd tweede in de etappe, Sonny Colbrelli derde, Søren Kragh Andersen vierde en Stefan Küng vijfde.

‘Snelle dépannage’ etappeplaatsen Binck Bank Tour

Het was een ‘snelle dépannage’ van de ervaren organisatie van de Binck Bank Tour.

Toen in de loop van dinsdagavond de Nederlandse start- en finishplaatsen afhaakten na de aangepaste coronamaatregelen, die het kabinet maandag had aangekondigd, moest de organisatie snel schakelen. Om een alternatief voor woensdag te creëren was te snel. Voor donderdag en vrijdag lukte het wel.

Voor donderdag was Aalter finishplaats. Het college van burgemeester en schepenen van Aalter was snel bereid om ook startplaats te zijn. Voor vrijdag staat een tijdrit individueel over 8,14 kilometer in en om Riemst op het programma. De start is onder de brug in Kanne en via de Slingerberg, Vroenhoven en de afzink van de Muizenberg gaat het richting finish op het statieplein in Kanne. De finalerit op zaterdag tussen Ottignies – Geraardsbergen over 185 kilometer is in tact gebleven.

Søren Kragh Andersen wint tijdrit in Binck Bank Tour

De Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) won vrijdagmiddag de individuele tijdrit in de Binck Bank Tour. De rit over 8,1 kilometer met de Slingerberg en de afzink van de Muizenberg in en rond Kanne/Riemst won de Deen met zes seconden voorsprong op de Europese kampioen Stefan Küng (Zwi.) en zeven seconden op Stefan Bissegger (Zwi.). Mathieu van der Poel, op 13 seconden, werd vijfde na de Deen Mads Pedersen op 9 seconden Pedersen blijft leider.

Mads Pedersen wint 3e etappe Binck Bank Tour

Na de gedwongen rustdag won Mads Pedersen woensdag de derde etappe in de Binck Bank Tour. De Deen was de snelste in de massasprint voor de Belg Jasper Philipsen en de Duitser Pascal Akcermann. Danny van Poppel werd vierde. Na de rit Aalter-Aalter was de Deen ook de nieuwe leider.

Jasper Philipsen wint 1e etappe Binck Bank Tour

De Belg Jasper Philipsen (UAE Emirates) sprintte in de straten van Ardooie naar de winst in de 1e etappe van de Binck Bank Tour. De Deen Mats Pedersen (Trek-Segafredo) werd tweede en Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) derde. Danny van Poppel (Circus-Wanty Gobert) was met een vierde plaats de beste Nederlander. In het algemeen klassement leidt Philipsen.

De etappes van editie 2020

29/09 Blankenberge – Ardooie 151,7 km vlakke rit

30/09 vervallen

01/10 Aalter – Aalter 145 km vlakke rit

02/10 Riemst /Kanne tijdrit 8,14 km

03/10 Ottignies – Geraardsbergen 185 km heuveletappe

De wedstrijd wordt dagelijks live uitgezonden op VRT Eén, Eurosport en Ziggo Sport vanaf 14.30 uur. De tijdrit is te volgen vanaf 16.45 uur.

 
Button