Nieuwsarchief
/

Cycling Team Fryslân begroet vier nieuwe renners

Cycling Team Fryslân begroet vier nieuwe renners

Foto's @cyclingteamfryslan

 
 

Cycling Team Fryslân begroet vier nieuwe renners. Twee renners stoppen met koersen bij de elite: Adriaan Botma en Rutger van der Meer. Beiden reden twee jaar voor het Friese team.

Op de palmares van Botma staat de winst in de Ronde van Bolsward (2019) na een lange solo. Hoogtepunt voor Rutger van der Meer was zijn derde stek in de Ronde van Gorredijk (2019).

Cycling Team Fryslân begroet vier nieuwe renners

Cycling Team Fryslân heeft voor wielerjaargang 2021 vier nieuwe renners aan haar formatie toegevoegd. De vier nieuwelingen voor het team, dat deelneemt aan de Nationale Clubcompetitie, zijn: Joeri Fledderus, Jorjan Jorritsma, Evert Koning en Pieter Terpstra.

Joeri Fledderus (19) uit Heerenveen, student Built Environment aan de Hanzehogeschool in Groningen, maakt de overstap van de amateurs naar de elite/beloften. “Ik hoop mij bij mijn nieuwe team verder te ontwikkelen als renner. Mijn sterkste punt is mijn stuurvaardigheid in het peloton, daarnaast rijd ik graag aanvallend in koersen. Mijn doel voor dit seizoen is om wedstrijdervaring in het elitepeloton op te doen en om als renner sterker te worden.”

Evert Koning (18) uit Leek fietste vorig seizoen voor wielervereniging Kapenga Home Center en debuteert bij de beloften. Koning probeert dit jaar zijn Havo-studie af te ronden om daarna sportkunde te gaan studeren in Groningen. “Ik heb de ambitie om zo goed mogelijk te worden en ik denk dat dat met deze ploeg te realiseren valt. Mijn specialiteiten zijn klimkoersen en lange wedstrijden. Ik hoop zoveel mogelijk ervaring op te doen en misschien wel een paar mooie uitslagen te rijden".

Jorjan Jorritsma (27) uit Heerenveen stopte 2,5 jaar geleden met zijn schaatscarrière en hing eveneens de koersfiets aan de wilgen. “Ik heb echter mijn fiets nooit helemaal weggelegd en ga dit jaar het wedstrijdfietsen weer oppakken. Mijn doelstelling is niet alleen op mijzelf gericht maar ook op het team. Ik wil graag mijn ervaring gebruiken om het team optimaal te laten presteren. Voor mezelf is het hoofddoel om een juiste balans te vinden tussen het fietsen en het opbouwen van mijn eigen bedrijf flowhub.nl. Ik kijk ernaar uit om met een leuke groep Friese renners samen te presteren in de koers”.

Pieter Terpstra (37) is eentje uit de geschiedenisboeken. Leeftijd is als wijn, hoe ouder hoe beter! “Ik ben met enorm veel plezier en drive begonnen aan mijn tweede blok in het wielrennen. Twee jaar geleden heb ik op een ontspannen manier het fietsen weer opgepakt na 13 jaar geen fiets meer te hebben aangeraakt. Via de ‘Thialf Fietsgroep’ kwam ik in aanraking met renners van CTF. Dit stimuleerde mij om weer te gaan koersen”.

 
Button