Nieuwsarchief
/

Cycling Ireland en Cyql starten pilot

Cycling Ireland en Cyql starten pilot

Cycling Ireland en Cyql, de fietsapp van Freed Surhuisterveen, hebben een pilot gelanceerd waarbij Ierse fietsclubs toegang krijgen tot Cyql voor de rest van 2023.

Het snelgroeiende platform helpt clubs wereldwijd om fietsers meer, samen en veilig te laten fietsen als gecentraliseerd communicatieplatform voor clubs om ritten te organiseren. Cyql zorgt ervoor dat de coördinatie voorafgaand aan fietsritten wordt verplaatst naar de Cyql-applicatie en voorkomt onnodige verstoring van leden op andere apps. Door voorafgaand aan een fietstocht meer duidelijkheid te verschaffen, draagt Cyql bij aan veiligere fietsomstandigheden. De app is beschikbaar voor Android en iOS. De applicatie zal voor de rest van dit jaar beschikbaar zijn voor alle clubs aangesloten bij Cycling Ireland. De feedback van het pilotprogramma zal Cyql helpen bij het verder optimaliseren van de app.

Wouter Slotegraaf, medeoprichter van Cyql

“We zijn blij dat na de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) ook Cycling Ireland het belang van digitalisering inziet en deze pilot met Cyql wil starten. Op deze manier kunnen we onze ambitie om het beste platform voor wielerclubs ter wereld te bouwen verder proberen waar te maken.”

Scott Graham, Operational Manager bij Cycling Ireland

“We zijn blij om deze pilot samen met Cyql te starten en hun platform gratis aan te bieden aan alle bij Cycling Ireland aangesloten clubs. Cyql biedt clubs en hun leden een platform voor het plannen, communiceren en promoten van clubritten op één plek en kan helpen om meer mensen van alle niveaus op de fiets te krijgen in een veilige omgeving. We begrijpen dat het managen van een club veel tijd kost voor vrijwilligers, en door deze pilot met Cyql hopen we de administratieve last voor clubbestuurders te verlichten. Een van de grote voordelen van de app is dat het clubs in staat stelt om clubfietsen te beheren, routes weer te geven, GPX-bestanden te uploaden, wegkapiteins toe te wijzen en de groepsgroottes in te stellen. Dit kan ongelukken helpen voorkomen. Clubs kunnen de app ook gebruiken om het sociale aspect van fietsen te bevorderen, omdat leden berichten en afbeeldingen met elkaar kunnen delen.”

Lees het originele artikel op de website van Cycling Ireland

 

 
Button