Nieuwsarchief
/

Centrum Surhuisterveen tijdens werkzaamheden goed bereikbaar

 

Foto's:BDA

Eind september is gestart met de herinrichting van het centrum in Surhuisterveen. Het winkelhart blijft ondanks de werkzaamheden zeer goed bereikbaar

Het eerste resultaat vanaf Torenplein tot aan de Groningerstraat is zichtbaar. ‘Het gaat sneller dan verwacht’, zegt Abbe Borger, voorzitter van H&I Surhuisterveen. „De winkels blijven goed bereikbaar en omleidingen zijn duidelijk aangegeven”.

De werkzaamheden moeten geen belemmering zijn om sinterklaas en kerst inkopen te doen in het centrum van Surhuisterveen. Daarom zetten gemeente, aannemer en H&I alles op alles om de winkels bereikbaar te houden. Komende twee weken wordt gewerkt aan de kruising van De Kolk naar de Groningerstraat. Het eerste gedeelte van De Kolk, vanaf de parkeerterreinen bij het Torenplein en de Lidl, is goed bereikbaar.

Parkeerterrein

Het gedeelte na de kruising richting De Dellen is bereikbaar vanaf het parkeerterrein bij de AH. De rijrichting is voor de komende twee weken tijdelijk aangepast. Op deze manier is het mogelijk om via het parkeerterrein bij de AH naar De Kolk te rijden en blijven de winkels goed bereikbaar. „Afgelopen weken konden we, ondanks de werkzaamheden, rekenen op veel aanloop in het centrum”, zegt Niels Gruter van Expert.

De doorgaande route vanaf Torenplein naar De Dellen is uiterlijk vrijdag 27 november weer open. Het gedeelte van de Groningerstraat wordt in december gereed gemaakt en is uiterlijk 18 december weer bereikbaar.

Voor meer informatie zie: www.centrumplan-surhuisterveen.nl.

 
Button