Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Cauberg uit finale Amstel Gold Race

15-02-2017

De laatste beklimming van de Cauberg in de finale van de Amstel Gold Race naar Vilt is in de komende editie geschrapt. Bijna ieder jaar viel de beslissing op deze kuitenbijter. De beklimming van de Cauberg zit tijdens de komende editie niet meer in de finale van de Amstel Gold Race. Koersdirecteur Leo van Vliet hoopt dat de Amstel Gold Race door het nieuwe parcours meer een 'open wedstrijd' wordt.
"Na afloop was er steevast de discussie dat de koers te lang op slot zat omdat de Cauberg op twee kilometer van de streep té bepalend zou zijn", legt Van Vliet uit. Door de laatste Cauberg-klim uit het parcours te halen hoopt hij dat aanvallers meer kansen krijgen. "Het zijn niet de organisatoren maar de renners en de ploegen die de koers maken", meent Van Vliet. "Het is wel duidelijk dat de Cauberg nu minder doorslaggevend zal zijn."

De Cauberg verdwijnt niet uit het parcours, maar wordt drie keer beklommen. Bij de laatste passage gaan de finaleronde in met de beklimming van de Geulhemmerberg en de Bemelerberg. Bij de rotonde in Sibbe gaat de renners niet meer rechtdoor de Daalhemmerweg in naar Valkenburg, maar links af richting Vilt voor de laatste twee kilometers.

De Amstel Gold Race, evenals de vrouwenversie, wordt verreden op paaszondag 16 april. Voor de vrouwen ligt de laatste beklimming van de Cauberg wel kort voor de finish.