Nieuwsarchief
/

Bauke Mollema verrassend Nederlands Kampioen Tijdrijden

Bauke Mollema verrassend Nederlands Kampioen Tijdrijden

Foto archief WC Surhuisterveen - Bauke Mollema

Bauke Mollema werd in Emmen verrassend Nederlands Kampioen Tijdrijden. De renner van Trek-Segafredo bleeft tijdritspecialist en favoriet Tom Dumoulin 31 seconden voor. De jonge ploeggenoot van Mollema, Daan Hoole, greep het brons.

Een stralende Mollema nam na afloop de felicitaties in ontvangst. Het was zijn eerste nationale titel tijdrijden. De Groninger, die ook in de slottijdrit in de Giro d' Italia een korte uitslag reed, had duidelijk zijn zinnen gezet op een goed resultaat. "Maar dit kwam totaal onverwacht. Een van mijn mooiste overwinningen." Hartthijs de Vries (Kollum) werd dertiende.

Topfavoriet bij de vrouwen, Ellen van Dijk, liet er geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste tijdrijdster is. De nummer twee, Riejanne Merkus, moet 1'38" minuut toegeven op de winnares van de Bloeizone tijdrit in Surhuisterveen.

Knap derde werd Anouska Koster (De Westereen) op 1'43" minuut. “Het was lang geleden dat ik nog eens een tijdrit heb gereden van bijna 30 kilometer", vertelt Anouska Koster op haar site. "De laatste jaren heb ik het NK tijdrijden ook niet gereden, mijn laatste deelname was in 2018. Voor dit NK heb ik mij de laatste anderhalve maand goed voorbereid. Zo ging mijn tijdritfiets mee op hoogtestage, dat was al een onderneming op zich. Ik heb daar enkele goede trainingen kunnen doen op deze fiets. Afgelopen zaterdag voelden de benen al goed in de Luba Ladies Classic en die lijn kon ik vandaag doortrekken. IK kon vrij steady rijden, maar bepaalde stukken in het parcours waren wel lastig. Ik werd door Sierk Jan de Haan vanuit de auto gecoacht en dat kon natuurlijk mooi in het Frysk. Uiteindelijk pak ik dan brons, een erg mooi resultaat waar ik erg blij en tevreden mee ben”, klonk het na afloop bij Anouska.

Top-tien plaatsen waren er ook voor Manon de Boer (Leeuwarden) 6e en Anneke Dijkstra (Olterterp) 8e. Manon de Boer won de nationale titel bij de vrouwen zonder contract.

Bij de beloften-mannen won Axel van der Tuuk (Assen). Guillaume Visser (Heerenveen) werd tiende. Bij de nieuwelingen won Michiel Mouris. Danijel Agricola (Terwispel), zondag winnaar van zijn thuiswedstrijd in Gorredijk, werd knap zesde. Bij de junioren reden Karst Hayma (Peize) en Elmar Abma Wolvega) top-tien. Hayma werd negende en Abma tiende.

Foto onder archief WC Surhuisterveen - Anouska Koster

 
Button