Nieuwsarchief
/

Anouska Koster start seizoen in Omloop Het Nieuwsblad

anouska-koster-jumbo-visma-21

Anouska Koster start seizoen in Omloop Het Nieuwsblad

Anouska Koster (27) uit De Westereen debuteert in het nieuwe vrouwenteam van Team Jumbo-Visma Women. De eerste wedstrijd in het shirt van haar nieuwe werkgever is de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste klassieker van het jaar op Belgische bodem. Daarna volgen op Italiaanse bodem Strade Bianche (06/03) en Trofeo Alfredo Binda (21/03). Strade Bianche gaat over onverharde wegen en heuvels en heeft een prachtige aankomst op de Piazza del Campo in Siena. De Trofeo Alfredo Binda is een echte Italiaanse klassieker met veel klimwerk van bijna 142 kilometer.

Na de Italiaanse wedstrijden vervolgt Koster haar voorjaarsreeks op de Belgische kasseien in Dwars door Vlaanderen (21/03). Een klassieker die gegarandeerd voor spektakel zorgt. Normaal gesproken zou Koster haar seizoen beginnen in Valencia, maar die koers is inmiddels afgelast.

De afgelopen twee weken begon het avontuur van Koster bij Team Jumbo Visma Women met een trainingskamp in het Spaanse Alicante. “De ploeg had hier een compleet hotel afgehuurd, zodat we in onze teambubbel konden blijven. Het is eigenlijk de enige manier waarop je in deze tijd op trainingskamp kan”, aldus Koster over de bijzondere omstandigheden waarin het trainingskamp gehouden werd. ”Naast alle trainingen was er ook voldoende tijd om kennis te maken met de ploeggenotes en stafleden.”

“Ik ga me nu in Nederland verder voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik heb er echt zin in en hoop dat alles zoveel mogelijk door kan gaan. Ik kan me alleen maar zo goed mogelijk voorbereiden en dan gaan we het zien!”

Anouska Koster is de laatste winnares van de vrouwenronde van Surhuisterveen (2019).

Meer nieuws over Anouska Koster op www.anouskakoster.nl

 

 

 
Button