Nieuwsarchief
/

Anouska Koster en Aafke Soet in vrouwenploeg Jumbo-Visma

Foto - @Anouska Koster

Anouska Koster en Aafke Soet in vrouwenploeg Jumbo-Visma

Anouska Koster uit De Westereen, vorig jaar winnaar van de Ronde van Surhuisterveen, en Aafke Soet uit Heerenveen rijden in 2021 voor de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma, Beide rensters hebben voor twee jaar getekend bij de ploeg die uit twaalf rensters bestaat. Volgend jaar rijden alle teams van Jumbo-Visma op fietsten van Cervêlo.

"Ik ben super trots om volgend jaar deel uit te maken van zo'n sterk team", twitterde Aafke Soet, de meervoudige Nederlandse en Europese tijdritkampioene.

Anouska Koster over de nieuwe stap naar Jumbo-Visma

Ook Anouska Koster is meer dan in haar nopjes om bij de nieuwe ploeg weer een stap te zetten, meldt ze op haar site. “Binnen Jumbo Visma is er veel kennis, ervaring en professionaliteit. Ik ben erg blij dat er nu een damesteam komt en ik daar zeker 2 jaar deel uit van mag maken. Ik weet zeker dat deze ploeg mij weer verder kan helpen. Het wordt weer een nieuwe prikkel en mooie uitdaging. Ik hoop mij straks vaker te kunnen tonen in de zware koersen”, reageert Anouska enthousiast.

Mooie balans
Anouska komt in de ploeg onder meer Marianne Vos tegen als ploeggenote. “Het is mooi dat ik weer bij haar in de ploeg zit. Ik was al vier jaar ploeggenote van haar bij Rabo en WaowDeals. In de ploeg zit een hele mooie balans. Goede meiden en allemaal prettig in de omgang. De sfeer in een ploeg is essentieel vind ik. Ik kijk er erg naar uit om met de ploeg op pad te gaan.”

Het volledige Team Jumbo Visma Women bestaat in 2021 naast Anouska uit Teuntje Beekhuis, Jip van den Bos, Nancy van der Burg, Anna Henderson, Romy Kasper, Riejanne Markus, Pernille Mathiesen, Aafke Soet, Karlijn Swinkels, Julie van de Velde en Marianne Vos.

Parkhotel dankbaar
Het afgelopen jaar kwam Anouska uit voor Parkhotel Valkenburg. Door alle toestanden rond corona werd het een apart jaar, waarin minder werd gekoerst dan aanvankelijk gedacht. “Op een gegeven moment dacht ik even dat er niet meer gekoerst ging worden. Corona heeft dit jaar veel invloed gehad op het peloton, teams en de organisaties van de verschillende koersen. Onze ploeg heeft er alles aan gedaan om ons zo goed mogelijk door deze periode te helpen. We hebben een aantal teamtrainingen gedaan in Limburg, Alkmaar en in Drenthe.”

“We hebben nog een mooi najaar kunnen rijden, met de bronzen plak op het NK voor mij als persoonlijk hoogtepunt. Ik ben blij dat ik mij heb kunnen tonen in het shirt van Parkhotel Valkenburg. Ik wil deze ploeg dan ook bedanken voor het afgelopen jaar en de kansen die ik heb gekregen”, sloot Anouska af.

Foto BDA - onder Aafke Soet

 

 
Button