Nieuwsarchief
/

Sille Hut 3e in Grote Prijs Wieringermeer; Bakker 3e in Papendrecht en Fledderus in Lonneker

Sille Hut 3e in Grote Prijs Wieringermeer; Bakker 3e in Papendrecht en Fledderus in  Lonneker

Foto DBA - Sille Hut knap derde in GP Wieringermeer

Sille Hut uit Boelenslaan reed zondag naar een derde plaats in de 2e Grote Prijs Wieringermeer. Bas Lucas de Vries (Kollum) belandde met zijn vierde stek naast het podium. Ook een podiumplaats voor Bjorn Bakker (3e) in Papendrecht.

Hetzelfde geldt voor Jelle Krijnsen (4e) in 36ste editie van de Wageningse Muur. Joeri Fledderus (7e), Harry Sweering (12e) en Aldert van der Veen (16e) reden prijs. Bij de vrouwen werd Wendy Oosterwoud 7e. In Lonneker een podiumplaats voor Joeri Fledderus (3e). Stef Krul werd 10e. En bij de vrouwen reed Paulien Koster (3e) zich eveneens in de bloemen. Wendy Oosterwoud werd 14e. Bij de junioren werd Danijiel Agricola (Terwispel) 7e. 

Beau Snellink wint Brandsma Koffie Ronde van Bolsward

Beau Snellink uit Heerenveen won aan de vooravond van de Fiets Elfstedentocht de Brandsma Koffie Ronde van Bolsward. In de Hanzestad bleef hij nipt lokaal favoriet Jelte Krijnsen voor. De derde die meekwam op het bordes van het oude, monumentale stadhuis van Bolsward was Joeri Fledderus uit Heerenveen. Negen renners hadden in de finale een lichte voorsprong op de rest van het veld. De verdere top-tien: 4. Adne Koster; 5. Bas Luca de Vries; 6. Jitse Breeuwsma; 7.Bjorn Koster; 8. Redmar Dijkman; 9. Klaas Poortinga; 10. Bouke Gerritsma. 

Het was de eerste criteriumwinst voor de jonge, talentvolle schaatser Beau Snellink, die op zijn erelijst al twee wereldtitels ploegenachtervolging heeft staan samen met Patrick Roest en Marcel Bosker. Met bijna honderd vertrekkers aan het vertrek had de organisatie niet te klagen.

 

Harry Sweering wint Ronde van Heeswijk-Dinther

Harry Sweering won zondag de ronde van Heeswijk-Dinther. De Snitser smaakte na vijf jaar weer het zoet der overwinning. Sweering won na een solo van 10 kilometer. 'In boppeslach', meldde hij. 'In de finale kwamen kwamen ze snel dichterbij, maar op de meet had ik nog vijf seconden, genoeg voor de winst.' De Venozolaan Nicolas Ingnacia Vegaza Garcia werd tweede en ploeggenoot Jitse Breeuwsma (Harkstede) derde.

Björn Bakker en Rik Ottema top-tien in Omloop der Kempen

De internationale, fameuze Omloop der Kempen draaide zondag uit op een massasprint. De Zuid-Drent Coen Vermeltfoort etaleerde opnieuw zijn snelle benen en won. Björn Bakker werd achter Jesper Rasch en Broden McDonald vierde. Rick Ottema en Bodi del Grosso werden negende en tiende. Knap was de 23ste stek van Jasper Huitenma.

Thom van der Werff derde in 3-Daagse van Axel

Thom van der Werff sprintte zaterdag in de 3e etappe van de internationale 3-Daagse van Axel naar een zesde plaats. Een knap herstel van Van der Werff na zijn val in de openingsetappe vrijdag. De Belg Thomas Vuerinckx won naast de 1e etappe, nu ook de derde. Andrew August leidt in het klassement. 

Abma en De Bruin in de frontlinie

Elmar Abma en Jente Klaver reden Hemelsvaartsdag in de top-tien van de Kersenronde in Mierlo. De wedstrijd voor beloften werd gewonnen door de Alessio Delle Vedove voor Joshua Giddings en Martijn Rasenberg. De Noor won de sprint van een groep van 15 renners, die bijna een minuut voorsprong had op een achtervolgende groep. Het multitalent uit de Stellingwerven sprintte naar een vijfde plaats. De renner van Allinq CT werd afgelopen weekend tweede in de Omloop van de Biesbosch. Achter Abma sprintte Jente Klaver uit Kollumerzwaag (VolkerWessels CT) naar een keurige zesde plaats. Sven van der Werf werd twaalfde.

Elmar Abma 2e en Tjalle de Bruin derde

De Omloop van de Biesbosch draaide uit op een sprint tussen Elmar Abma en Wouter van de Weerthof. De jonge Stellingerwerver werd nipt geklopt door Van de Weerthof. Een uitstekende klassering voor de jonge weg- en baanrenner van de continentale formatie van Allinq. Rick Ottema werd achtste. Jelle Bouma uit Houtigehage reed knap naar een 12e stek en Joeri Fledderus naar een 14e.

In de Limburgse heuvels in de Bergomloop van Simpelveld kwam Tjalle de Bruin uitstekend voor de dag met een derde plaats achter winnaar Jardi van der Lee en Mathijs Loman. Harry Sweering (16), Sven van der Werf (23), Bas Luca de Vries (25) en Aldert van der Veen (30) reden eveneens in de topdertig.

Bij de junioren pakte Karst Hayma ook een podiumplaats: 3e.

In de Draai van de Kaai in Rijsoord reden Bjorn Bakker (6e) en Guillaume Visser (8e) naar een toptien plaats. Niels Immerzeel won voor Remco Schouten. 

 
Button