Nieuwsarchief
/

Aandenken Piet Paulusma op Cauberg onthuld

Aandenken Piet Paulusma op Cauberg onthuld

Foto Kasteeldomen De Cauberg 

Op Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg werd zondag, een jaar na zijn overlijden, een monument onthuld voor Piet Paulusma. Het aandenken aan de Friese weerman heeft de vorm van een zonnewijzer. Meer dan honderd maal presenteerde hij een weerpraatje vanaf de Cauberg.

“Piet ‘had iets met Limburg' en wij hadden iets met Piet” vertelde Ger Veenhuizen van het park bij de onthulling. “Een weerman zonder poeha, een Fries die de harten van miljoenen Nederlanders wist te veroveren en bovenal een héél fijn mens was. Je wordt gemist Piet!”

Het initiatief voor een monument kwam van Joop Atsma. “Piet had bij zijn weerpraatjes veel aandacht voor het gebied als toeristische regio. Toen Valkenburg twee jaar geleden werd getroffen door overstromingen zette Piet zich in tijdens de inzamelingactie van Omroep Max.”

Nu was het andersom en betaalden Limburgse ondernemers het aandenken. Siersmid Gerlof Rijpma uit Surhuizum makke it oantinken. De kleinkinderen van Paulusma onthulden het monument met het doorprikken van ballonnen.

 
Button