Nieuwsarchief
/

Onderscheidingen voor Sjoerd Koster en Thijs Rondhuis

Onderscheidingen voor Sjoerd Koster en Thijs Rondhuis

Foto Courage Events - Thijs Rondhuis

Sjoerd Koster kreeg woensdag 4 oktober in zijn woonplaats Leeuwarden het Gouden Wiel van de KNWU uitgereikt. John Waterreus, voorzitter van de Sporttak Commissie Weg van de KNWU, overhandigde hem de onderscheiding tijdens de ploegleidersvergadering van de Friese Elfsteden Race.

Sjoerd heeft zich ruim 25 jaar in diverse functies ingezet voor het wielrennen. Hij was actief als (club)trainer, ploegleider van zowel dames als heren topteams, docent bij KNWU opleidingen en lid van de Sporttak Commissie Weg.
Sjoerd was binnen de Sporttak Commissie Weg nauw betrokken bij talent ontwikkeling en scouting van nieuwelingen, junioren en beloften. Er ging vaak geen weekend voorbij of hij was wel bij een koers aanwezig.

Koster (60) kreeg de wielersport met de paplepel binnen, als zoon van Anne, in de jaren zestig en zeventig goed voor tientallen overwinningen. Ook zijn ooms Eddy en Jacob waren actief in de wielersport.

Waarderingsprijs het Glazen Wiel voor Thijs Rondhuis

In diezelfde bijeenkomst kreeg Thijs Rondhuis kreeg het Glazen Wiel van het voormalig KNWU district Noord uitgereikt. Hij ontving deze "Waarderingsprijs KNWU Noord" uit handen van Bernard Pijper, secretaris van het in juli opgeheven District Noord.

Thijs Rondhuis zet zich al ruim 25 jaar in voor de wielersport. Zowel lokaal, regionaal, landelijk en sinds 2021 timmert hij ook Europees aan de weg. Als trainer, ploegleider, ondersteuning bij de organisatie van criteriums en de laatste jaren vooral ook als organisator van grote nationale en internationale wedstrijden. In o.a. Noord Nederland heeft hij een aantal wedstrijden weer nieuw leven ingeblazen. Thijs stond recentelijk nog aan het roer van het zeer geslaagde EK wegwielrennen in Drenthe.

Bron: KNWU Noord

 
Button