Nieuwsarchief
/

EK Veldrijden 2021 naar de VAM-berg in Drenthe

 EK Veldrijden 2021 naar de VAM-berg in Drenthe

Foto - Europees kampioen Mathieu van der Poel in het NK Veldrijden in Surhuisterveen

Op 6 en 7 november a.s. mag Drenthe het EK Veldrijden organiseren. Op de VAM-berg in Wijster strijden de elite, beloften en junioren om de Europese titels.

De toekenning aan Drenthe werd vandaag officieel bekrachtigd in tegenwoordigheid van UEC-voorzitter Enrico della Casa, sportgedeputeerde van Drenthe, Henk Brink, en KNWU-directeur Thorwald Veneberg.

De provincie Drenthe tikte 350.000 euro af om de Europese titelstrijd binnen te halen. Op zaterdag komen de elite-vrouwen, beloften-mannen en junior-vrouwen in actie en zondag de elite-mannen, beloften-vrouwen en junior-mannen.

Het is de vijfde keer dat het EK Veldrijden in Nederland wordt georganiseerd. Na Huybergen (2006 en 2015) en Rosmalen (2018 en 2020) is het nu de beurt aan Drenthe.

In 2020 werd er op het Autodron corona-proof georganiseerd. Geen titelstrijd derhalve voor de junioren. Titels waren er voor Eli Iserbyt (elite-mannen), Ceylin del Carmen Alvarado (elite-vrouwen), Ryan Kamp (beloften-mannen) en Puck Pieterse (beloften-vrouwen).

Net als vorig jaar organiseert Drenthe ook dit jaar het Nederlands kampioenschap op de weg op de VAM-berg (18,19 en 20 juni).

 
Button