Nieuwsarchief
/

Dumoulin maakt rentree in Ronde van Zwitserland

 Dumoulin maakt rentree in Ronde van Zwitserland

Foto - Tom Dumoulin wint in 2018 de Profronde van Surhuisterveen om de Gouden Kooyenga Fiets. Links Bauke Mollema en rechts Sylvana Kooyenga en Primož Roglič.

Tom Dumoulin maakt in de Ronde van Zwitserland zijn rentree in het profpeloton, dat meldt Team Jumbo-Visma op haar site. De renner van Team Jumbo-Visma heeft dit besluit samen met het team genomen nadat hij de afgelopen periode weer veel plezier aan het fietsen beleefde. Afgelopen januari besloot Dumoulin zijn carrière tijdelijk te pauzeren om zich te bezinnen op zijn toekomst.

In Zwitserland wil Dumoulin het koersgevoel weer te pakken krijgen. Na de Zwitserse etappekoers zal de voormalig wereldkampioen tijdrijden ook aan de start verschijnen van de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden (Emmen) en op de weg (VAM-berg in Wijster). Dumoulin heeft daarnaast ook de ambitie om naar de Olympische Spelen in Tokyo te gaan. De individuele tijdrit wordt woensdag 28 juli verreden en vier dagen eerder de wegwedstrijd, zaterdag 24 juli. Vijf jaar geleden won Dumoulin zilver op de Olympische tijdrit achter de Zwitser Fabio Cancellara. 

De Ronde van Zwitserland, een achtdaagse rittenkoers, start zondag 6 juni in Frauenfeld met een individuele tijdrit over 10,9 kilometer.

 
Button