Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Basisscholen

Basisscholen en de Healthy Ageing Tour 2019

Bij de Healthy Ageing Tour in Surhuisterveen gaat het niet alleen over wielrennen, maar ook over gezondheid en (fiets)veiligheid. Bij beide laatste aspecten zijn ook basisscholen uit Achtkarspelen betrokken.

 

Kookwedstrijd

Welke van de deelnemende scholen maakt het lekkerste en gezondste gerecht?

Elke school vaardigt 2 leerlingen uit groep 8 af naar de kookwedstrijd. Deze wordt gehouden op 29 maart in de grote keuken van Singelland V.O. Surhuisterveen. De leerlingen krijgen als opdracht een lekker en gezond gerecht te maken uit de Allerhande van Albert Heijn. Welk gerecht? Dat blijft nog even geheim. Na afloop worden de creaties beoordeeld door een deskundige jury. Op 11 april worden de winnaars bekend gemaakt en gehuldigd op het starpodium op De Kolk in Surhuisterveen.

 

HAT scholenproject ‘Van broodtrommel tot bidon’

Meer dan tien basisscholen (in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) doen mee aan het gezondheidsproject ‘Van broodtrommel tot bidon’. Medio maart worden de groepen 5 tot en met 8 van de scholen bezocht door (sport)diëtiste Eyelien Bekkering. Bekkering was zelf jarenlang professioneel wielrenster. Ook worden de kinderen uitgedaagd om mee te doen aan de Daily Mile.

 

Gezondheidsplein voor basisschoolleerlingen bij Rabobank

  1. Donderdag 11 april zijn de leerlingen van tien basisscholen uit Achtkarspelen actief op het Gezondheidsplein. In en rondom het pand van Rabobank Drachten Friesland Oost in Surhuisterveen doen de leerlingen uit de groepen 7 en 8 mee aan een tiental workshops over gezondheid en verkeersveiligheid. De activiteiten starten om 8:40uur en duren tot 13.30 uur.

 

Lunchtijd 

Vanaf 13.00 uur is het lunchtijd. Dan ontvangen de kinderen een lunchpakket met vanzelfsprekend een gezonde inhoud. Daarna vertrekken de kinderen gezamenlijk naar de start op de start. Daar worden de rensters gepresenteerd en kunnen ze worden aangemoedigd.

 

HAT Kids Run, The Daily Mile

Ook kunnen de kinderen na de start van de etappe deelnemen aan een Kids Run, The Daily Mile, een loop over het start- en finishparcours rondom het Torenplein.

 

Huldiging winnaars kookwedstrijd

Na de start van de 2e etappe worden ook de winnaars van de kookwedstrijd bekend gemaakt en gehuldigd op het podium van de Healthy Ageing Tour.

 

Rabobank Growing a better world together.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739