Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2017 - Jelly-Frankes

Jelly Frankes is woensdag 4 januari a.s. rondemiss bij de 22e Internationale Centrumcross van Surhuisterveen. Midden september werd zijn verkozen tot Miss Van der Lijn Wereldmode. Dit gebeurde tijdens de verkiezing Beauty Princess Netherlands & Beauty 2016. Als gevolg daarvan treedt zij tijdens alle Feanster wielerevenementen op als rondemiss.

“De uitverkiezing had ik echt niet verwacht,” vertelt Frankes tijdens de fotosessie bij Van der Lijn Wereldmode in Surhuisterveen. “Ik was al een paar keer gevraagd door organisatrice Tessa Pander, maar ik twijfelde. Na overleg met familie en vrienden was de kogel door de kerk. Best spannend. Zo iets had ik nog nooit eerder gedaan, maar ik houd wel van uitdagingen.” Eenmaal op de catwalk in de Postwagen in Tolbert, waar de verkiezing plaats vond, had de geboren en getogen Feanster de smaak te pakken. “Dit is het, dacht ik. Een hele leuk ervaring. Dit smaakt naar meer,” vertelt Frankes, die zo’n dertig supporters naar het Westerkwartier had gelokt. “Toen ik gewonnen had, dacht ik: Yes, nu mag ik ook rondemiss zijn.”

In het dagelijks leven studeert Frankes sociaal juridische hulpverlening aan de Hanzehogeschool in Groningen. “Zeg maar rechten. Een studie die helemaal bij mij past. Ik zit in mijn laatste studiejaar. Momenteel loop ik stage bij de gemeente Achtkarspelen. Ik sta nog in dubio of ik na mijn HBO-studie nog een rechtenstudie oppak aan de universiteit.”

Vervelen doet zij zich nooit. “Naast mijn studie werk ik nog bij Albert Heyn in Surhuisterveen.” Tijd voor haar passies turnen en acrogym kunnen er nog net bij. “Fanôf it momint dat ik rinne koe, sit ik by gymferening WSBF yn Surhûsterfean.” Het vizier is de komende weken gericht op het Nederlands Kampioenschap in Ahoy in Rotterdam. “De grote doelen zijn het NK individueel- en groepsspringen turnen en acrogym. Bovendien staat een groot internationaal toernooi acrogym in België op het programma. De voorbereidingen zijn intensief. “Voor mij zijn, naast mijn stage en studie, drie trainingen per week onder leiding van Griet Rinsma het maximale. Naast presteren is het ook een sociaal gebeuren samen met allemaal vriendinnen. Het voelt als een tweede huis.”

Bij de Centrumcross en de Profronde is Frankes altijd present. “Het is altijd gezellig. Samen met vrienden genieten van het wielerfestijn en na afloop feestvieren.” Het wielrennen volgt zij. “Maar gezien mijn drukke werkzaamheden beperk ik mij tot tv-beelden. En dan vooral de Tour de France. Pieter Weening en Bauke Mollema zijn mijn favorieten.”

De 21-jarige studente kijkt uit naar haar eerste optreden als Miss Van der Lijn Wereldmode. “Dit is het liefste wat ik doe. Ik heb er echt zin in. Een nieuwe ervaring.” Naast Van der Lijn Wereldmode zorgen ook schoonheidssalon Helfrich, kapsalon Kreatief (Opende) en bloemenspeciaalzaak NZPH er voor dat de rondemiss er piekfijn op staat.  

Arriva

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739